banner249

Denizli MEB’te yeni müfredat konuşuldu

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni müfredatın hazırlıklarına başladı. İlçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,“Yeni müfredatımız çerçevesinde eğitimde Denizli’yi sizlerle birlikte daha yukarılara çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Denizli MEB’te yeni müfredat konuşuldu
banner240

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Şube Müdürleri Azmi Koçoğlu ve Erdinç Akkaya ile 19 ilçe milli eğitim müdürü katıldı.

Kurum olarak yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  “Yeni eğitim öğretim yılı için yeni başlayan okullarımız da dahil olarak hazırlıklar 18 Eylül itibariyle bitmiş olacak. Eksiksiz olarak yeni eğitim öğretim yılına başlayacağız. Yeni müfredat ile birlikte özellikle 1.sınıfa ve anaokullarına başlayacak çocuklarımızın okula teşviki anlamında çok güzel bir şekilde ilköğretim haftasını kutlayacağız” dedi.

Taşımalı eğitim ve servis araçları konusuna değinen Oğuz, “Düzenli bir şekilde bu konuda sık sık kontrollerimizi yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem başarının arkasındayız, hem model olmanın peşindeyiz. Amacımız çocuklarımıza en iyi eğitimi sağlamak” şeklinde konuştu.

2017-2018 eğitim öğretim yılında müfredatta ciddi değişiklikler yapıldığını söyleyen Müdür Oğuz, “Milli Eğitim Bakanımızın da belirttiği üzere 100 bine yakın değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikler ile müfredat gereksiz, hayatla bir bağlantısı kalmamış konuların ayıklanmasıyla daha güncel bir hal aldı. Ayrıca müfredat güncellemesi ile 5. Sınıflarda Yabancı Dil Ağırlıklı eğitim verilmesine ilişkin düzenlemelerde yapıldı. Bu yıl itibariyle yabancı dil ağırlık eğitim yapılacak olan pilot iller arasında Denizli olmamasına rağmen bizler Yabancı Dil Ağırlıklı eğitime kendimizi şimdiden hazırlayacağız. Müfredat tanıtım programı konusunda da sizlerden gerekli gayreti bekliyorum. Bu yıl destekleme yetiştirme kurslarında iyi bir mesafe kat ettik. Yaz döneminde devam eden kurslarımızı zaman zaman ziyaret ettim. Sınıflarımızı dolu görmek beni mutlu etti. Yeni müfredatımız çerçevesinde eğitimde Denizli’yi sizlerle birlikte daha yukarılara çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER