banner249

Denizli İtfaiye Teşkilatı Türkiye’de örnektir

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 304’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir İtfaiye'nin Türkiye’de örnek teşkilatlardan olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın canını ve malını koruyabilmek adına hiçbir fedakarlıktan çekinmiyoruz" dedi.

Denizli İtfaiye Teşkilatı Türkiye’de örnektir
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ile itfaiye teşkilatının 304’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, itfaiye dairesi personeli ve vatandaşlar katıldı. Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, canlarını ortaya koyarak milletin imdadına koşan itfaiye teşkilatının haftasını kutladı. İtfaiye teşkilatının kurulduğu günden bugüne kadar vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Teşkilatımız, Büyükşehir sistemiyle birlikte 19 ilçemizde 52 istasyonu, araçları ve 530 personeliyle 7 gün 24 saat, 365 gün, bayram seyran demeden vatandaşlarımız için nöbette" dedi.

"İNSANLARIMIZI SEVİYORUZ"

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün itfaiye teşkilatımız Türkiye’de örnek teşkilatlardandır. Aracıyla, tesisatıyla, cesaretli, bilgili, bilinçli itfaiye erlerimizle ve eğitim ağımızla birlikte her yönüyle hazır ve nazırdır. Son model araç ve gereçlerimizle 24 saat vatandaşımızın imdadına hazır halde bekliyoruz. İstasyon ve personel sayısı bakımından nüfusa oranla Türkiye’de en çok istasyona ve en çok personele sahibiz. Araç gereç anlamında da ülkemizde ikinci sıradayız. Çünkü biz insanlarımızı seviyoruz. Vatandaşlarımızın canını ve malını koruyabilmek adına hiçbir fedakarlıktan çekinmiyoruz."

STANTLARI İNCELEDİLER

Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının hazırladığı stantları inceledi. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli ve itfaiye kıyafeti giyen minik öğrenciler Başkan Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti.

RAKAMLARLA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 1 Ocak- 15 Eylül 2018 tarihleri arasında 2.221 yangın, 1.482 kurtarma operasyonu, 436 trafik kazası, 1.273 dış görev olmak üzere toplam 5.412 olaya müdahale ederken, 1033 işyerinin de denetimini yaptı. Aynı tarihler arasında 1065 saatlik 380 adet eğitim veren itfaiye teşkilatı bu eğitimlerde 22.878 vatandaşa temel yangın bilgisi konusunda bilgi verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER