banner249

Denizli Final'de ulusal forum heyecanı

Final Okulları geçtiğimiz hafta Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencileri ağırlayarak önemli bir etkinliğe imza attı.

Denizli Final'de ulusal forum heyecanı
banner240

Çoğunluğu Lise öğrencileri olmak üzere Üniversite öğrencilerinin de katıldığı bir Forum Programı düzenlendi. FDUF (Final Denizli Ulusal Forumu) adıyla düzenlenen ve dört gün süren bu etkinlikte 145 öğrenci yer aldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek komite başkanı, editör, gazeteci ve delege olarak görev yapan bu organizasyonun koordinatörlüğünü yapan Denizli Final Okulları Rehber öğretmeni Kadriye Öztekin Forum ile ilgili şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlğı'nın onayı ile düzenlenen bu konferans aslında tamamen öğrencilerimizin çabasının ürünüdür. Yaklaşık on ay süren hazırlığın sonucunda Yahya Mert İmal ile Elif Özge İnel'in önderliğinde 23 öğrencimizin görev aldığı bu konferansa 11 ayrı ilden çok sayıda okulu temsilen 120 öğrenci katıldı. Konferansta altı ayrı konu üzerinde fikirler üretilerek bildiriler sunuldu. Çocuk hakları, Kültür-Sosyal-Yaşam, Sivil Hak ve Özgürlükler, Sağlık, Güvenlik ve Ekonomi başlıkları altında güncel dünya sorunları hakkında çok önemli fikirler üretilerek katılımcılara sunumlar yapıldı. Bizi mutlandıran en önemli unsur dünyanın çok önemli sorunlarla boğuştuğu böyle bir ortamda liseli gençlerin bu sorunlar hakkında geniş araştırmalar yaparak akılcı ve mantıklı çözüm yolları üretmeleriydi. Dolu dolu geçen bu dört günün ardından kalıcı dostluk ve arkadaşlıkların da kurulması geleceğimiz adına çok sevindiriciydi.

Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde Denizli Final Okulları yönetimine, Oryantasyon çalışması için yardımcı olan Pamukkale Üniversitesi'ne, konferansın açılış konuşmasını yapan sayın Prof. Dr. Süleyman İnan'a, uzak-yakın demeden öğrencilerini Denizli'ye gönderen bütün okullara ve yardımcı olan diğer kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ederim" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER