banner249

Denizli'de işçilerin maaş eylemi

Denizli'de bir otelde çalışan 30 işçi maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle otel önünde eylem yaptı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde bir işçi, şirket yetkilisiyle görüşürken sinir krizi geçirdi. Kalp hastası olduğu öğrenilen vatandaş tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Denizli'de işçilerin maaş eylemi
banner240

Pamukkale ilçesi Yukarışamlı Mahallesi'nde çalıştıkları otelden maaşlarını alamadıklarını iddia eden ve cumartesi günü işi bırakan yaklaşık 80 işçiden 30'u otel önünde yetkililerle görüşmek istedi.

Pamukkale İlçe Jandarma ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı eylemde çalışanlar şirketin geriye dönük maaşlarını ödemediklerini, bazı işçilerin de sigortasız olarak çalıştırıldığını iddia etti. Şirket yetkilileri ise şirketin yeni devir olduğunu ve yeni şirketteki alacakların önümüzdeki ay ödeneceğini, eski şirketteki alacaklardan ise diğer şirketin sorumlu olduğunu, bunu hukuk yoluyla halletmeleri gerektiğini savundu. 

Otelin Genel Koordinatörü ile tartışan eski mutfak görevlisi Tahir Akan fenalaştı. Sinir krizi geçiren Akan için otel önüne ambulans çağrıldı. Akan, İlçe Jandarma Komutanı tarafından sakinleştirildikten sonra ambulansa alındı. İşçiler, eylemin ardından otel önünden ayrıldı

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2021, 14:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER