banner249

Denizli'de galerici esnafı araç satışlarından memnun değil

Denizli'de galerici esnafı araç satışlarının dönemsel olarak arttığını ama olması gereken satış miktarına ulaşamadıklarından dert yakınarak, beklentilerinin ÖTV indiriminin uzatılması yönünde olduğunu belirttiler.

Denizli'de galerici esnafı araç satışlarından memnun değil
banner240

Denizlili galeri esnafı satışların düşük olmasından şikayet ediyor. 2'inci el galeri esnafı da işlerin düşük olmasından dolayı dert yanıyor. Kredilerin yüksek olması sebebiyle vatandaşlar araba alamıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimlerinin uzatılması ile birlikte vatandaşlar 2'inci el arabanın yanı sıra daha çok ‘0' model arabalara yöneliyor fakat araba fiyatlarının yüksek olması vatandaşlar için alıma engel olmaya devam ediyor. Dönemsel olarak artan satışlar galeri esnafını hala memnun etmiyor. Vatandaşlar, A, B ve C segmentli araçlarda hem düşük fiyatlı hem de konfor ve klima özelliklerinin olmasını istiyor.


 

Yaz sezonunda hareketlenip ekonominin canlandığını belirten ‘0' araç satışı yapan galerici esnafı Murat Dülgeroğlu, “Araba satışları yaz sezonunda herkesin bildiği gibi ekonomi canlandığından araba satışları hareketleniyor, dolayısıyla yazın otomobil sektörü baya bir hareketli geçiyor. Mevcut indirimler ile ilgili biliyorsunuz bir uzatma olayı oldu. Yazın şu an baya bir hareketlilik var. Genelde A ve B ve C segmenti araçlar daha hızlı satılıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.