banner249

Denizli Büyükşehir’den engelsiz ulaşım

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü’ne tekerlekli sandalye ile katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  engellilere yönelik uygulamaya soktukları projeyi tanıttı. İlk etapta tek bir hatta uygulanan Yolcu Bilgilendirme Sistemi ile durak ismi ve gidilecek yön anons ve görüntülü olarak yer alıyor.

Denizli Büyükşehir’den engelsiz ulaşım
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelsiz Bir Dünya sloganı ile düzenlenen Farkındalık Yürüyüşü’ne katıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık yaratma adına önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Engellilerin sorunlarına dikkat çektiler

Katılımcıların beyaz güvercin uçurmasının ardından başlayan empati yürüyüşü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda son buldu. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen empati yürüyüşüne tekerlekli sandalye ile katılan Başkan Osman Zolan,  daha sonra engellilere yönelik uygulamaya soktukları projeyi tanıttı. Yolcu Bilgilendirme Sistemi adı verilen uygulamanın Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. filosuna kazandırılan yeni otobüslerin tamamında olduğu, diğer otobüslere de kısa süre içinde konulacağı ifade edildi.

Otobüslerde görüntülü ve sesli uyarı

Engelli vatandaşlar ile birlikte otobüse açılan rampa ile binen Başkan Osman Zolan, engelsiz ulaşım hakkında yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin tamamının engellilerin kullanımına uygun olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, engelli vatandaşlara yönelik yeni bir hizmeti uygulamaya soktuklarını belirtti. İlk etapta tek bir hatta uygulanmaya başlanan Yolcu Bilgilendirme Sistemini anlatan Başkan Osman Zolan, "İnşallah bütün hatlarımızda çalışmayı aktif hale getireceğiz. Otobüse bindiğinizde durağın ismi, gideceğiniz yön, anons ve görüntü şeklinde ekranda gelecek ve de duyacaksınız. Engelli kardeşlerimiz nereye gideceğini görecek ve duyacak. Bu hizmeti inşallah yakın bir zamanda tüm araçlarımızda uygulayacağız” diye konuştu.   

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER