banner249

Denizli, büyükşehir ile dünyaya açılıyor

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) Denizli'nin turizm değerlerini tanıtan Denizli Büyükşehir Belediyesi, fuara damgasını vurdu. Denizli'nin değerlerini dünyaya tanıttıklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli turizmin odağı haline gelecek" dedi.

Denizli, büyükşehir ile dünyaya açılıyor
banner240

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT 2018, İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 85 ülkeden katılımcının yer aldığı fuarın 12'nci holünde Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) üyesi turizmcilerle birlikte yerini alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm değerlerini tüm dünyaya tanıttı. Denizli'nin doğal ve tarihi güzellikleri ile turistik alanlarının tanıtıldığı stantta; Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Buldan dokuması, Serinhisar leblebisi, Yatağan bıçakları, Çivril elması gibi değerleri yer aldı. Vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği stantta ziyaretçilere tarhana çorbası, irmik helvası ye yanık kokulu yoğurtlu ekmek ikram edildi.

"Denizlimizi tanıtmak bizleri heyecanlandırıyor"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, EMİTT 2018'e katılarak Denizlili turizmcileri yalnız bırakmadı. Dünyanın 5. büyük turizm fuarına Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 4. kez katıldıkları için mutlu ve heyecanlı olduklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Katılımcıların standımıza yoğun bir ilgisi var. Denizlimizi tanıtmak bizleri heyecanlandırıyor. Başta dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkalemiz, 19 antik şehrimizle beraber binlerce yıldır şifa kaynağı olan termal sularımız var. 2000 yıl önce dünyanın şifa merkezi olan Pamukkale ve Karahayıt’ı yeniden sağlığın cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Tarih tekerrür etsin istiyoruz” dedi

“Denizli turizmin odağı haline gelecek”

Turizm işletmecilerinin yoğun bir yatırım yaptığını belirten Başkan Osman Zolan, Denizli’nin fizik tedavi anlamında önemli tesislere sahip olduğunu belirtti. Başkan Zolan, ”2 yıl önce hayata geçirdiğimiz Denizli Kayak Merkezimiz kentimizde turizm çeşitliliğini artıran başka bir güzelliğimiz. Buraya Ege’nin Erciyes’i diyoruz. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile yayla turizmini, yamaç paraşütünden, balon turizmine kadar pek çok alanda spor turizmi de şehrimizde aktif olarak yapılıyor.  Misafirlerin 12 ay boyunca rahatça gezebilecekleri iklime sahip Denizli, gerek alt yapısı, gerekse modern üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla önemli bir turizm odağı haline gelecektir. Turizm kapasitemizin yalnızca yüzde 10’unu kullanıyoruz, dileğimiz tamamına yakınını kullanarak Denizli’yi ve ülkemizi turizm anlamında da artı değer kazandırmak” diye konuştu.

Petek Dinçöz’den Denizli standına ilgi  

Fuar süresince yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi standının sanat ve siyaset dünyasından da ünlü konukları oldu. Ünlü sanatçı Petek Dinçöz Denizli standını ziyaret ederek Başkan Osman Zolan ile birlikte demir dövdü. Dokuma tezgahında poz veren Dinçöz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisine hayran kaldı. Başkan Osman Zolan, Petek Dinçöz’e Yatağan kılıcı ve çeşmi bülbül hediye etti. Öte yandan Başkan Osman Zolan ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizmcilerle birlikte yaptığı tanıtım çalışması için Başkan Osman Zolan'ı tebrik ederek başarılar diledi.

Kültürler buluşması

Fuarda ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Hakkari Halk Oyunları Grubu, Büyükşehir Belediyesi standında bir araya gelerek "Harmandalı" ve "Kostak Ali" oyununu oynadılar. Harmandalı oyununa vatandaşların da katılması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. İki farklı yörenin halk oyunları misafirler tarafından ilgi ile izlendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER