banner249

Cumhuriyetimizi 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla yaşıyoruz

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutlayan Denizli Protokolü mesaj yayınladı.

Cumhuriyetimizi 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla yaşıyoruz
banner240

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN: ''CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ''

Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur.  Cumhuriyet’e uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazılmış; Aziz Milletimiz, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir gururla haykırmıştır.

Cumhuriyetimizin bize kazandırdıkları, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması, tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı ve onur tablosudur. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet konumundadır.

 Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef,  yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli engeller çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir.

Ülkemiz için bir zenginlik olan söz konusu farklılıkları ayrılıklara dönüştürmeye, kadim kardeşliğimizi sabote etmeye, vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara feraset sahibi Milletimiz dün olduğu gibi bugün de hak ettiği cevabı verecek güce, kudrete ve azme sahiptir.

Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktadan, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini ve millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir.

SEVGİLİ GENÇLER,

Server Gazilerin, Merkez Efendilerin, Ahmet Hulusi Efendilerin evlatları olan sizler, Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Bununla birlikte bilim ve teknoloji yarışının hızla sürüp gittiği dünyamızda Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlere düşen görevin, tarihine, vatanına ve öz değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olduğunu da asla unutmamalısınız.

Büyük Önder Atatürk, sizlere güvenini; “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk Milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlâtlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” sözleriyle ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve Denizlili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum” diye konuştu

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN: “CUMHURİYET UMUTTUR, UMUDU YENİDEN BÜYÜTECEĞİZ”

Atamızın bizlere en büyük armağanı olan laik Cumhuriyetimiz, içinden geçtiği bu zor şartları aşacak güce sahiptir… İçimizde taşıdığımız o haklı isyanı, ülkemizin içine düşürüldüğü bu vahim tabloyu umuda dönüştürebilecek, her zorluğa karşı iyiliğin ve mücadelenin eninde sonunda kazanacağına dair inancı diri tutan milyonlar çoğunluktadır…

Rejim düşmanlığının, israfın, vurdumduymazlığın içinde gününü gün edenlere karşı, halkın kaynaklarını şahsi çıkarları için hesapsızca harcayanlara karşı, biz çoğunluktayız, inancımızı ve direncimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz.



Biz, kurumları ve kuralları yok edilmiş, işgale uğramış bir ülkeden yepyeni, üretken bir devlet, genç ve azimli bir millet yaratabilmiş o eşsiz liderin, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinden giden milyonlar, bu zorlukları direnç göstererek aşabiliriz. 

Nasıl ki 1920’lerin çok daha ağır koşullarında umutsuzluğa yer yok idiyse, bugün de o umut bizlerde hiç bitmeyecek…

Bizlere günde üç defa içi boş nutuklar atıp ertesi gün söylediklerini yutanlarla değil, Atatürk’ün Nutuk’u bizlere ışık olmaya devam edecektir... 

Laik Cumhuriyetimiz bugün kurumlarına yeniden güvenerek, hukukun üstünlüğüyle, şeffaflıkla, yöneticilerin aklını başına almasıyla rahatlıkla düzlüğe çıkabilir. Nutuk’ta Atatürk’ün söylediği gibi, iktidara sahip olanların “gaflet ve dalalet, hatta hıyanet içinde olmaları, hatta onların şahsi menfaatlerini işgalcilerin siyasi emelleriyle birleştirmeleri” bizleri engelleyemez. Millet, 95 yıl önce olduğu gibi bugün de “yokluk ve yoksulluk içinde harap ve bitkin” düştüyse, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmak için zaman çoktan gelmiştir. Hepimizin buna kilitlenmesi ve dikkat etmesi gerekir.

Bölgesinde laikliğe, sosyal adalete, eşit şartlarda eğitime, hukukun üstünlüğüne, hesap verebilen bir yönetime sahip tek ülke olarak biz, gücümüzü ve kazanımlarımızı Cumhuriyet’e borçluyuz.

Bunu anlamayanlara ve anlamak isteyenlere karşı, Cumhuriyetin güzelliklerini ve faziletini anlatmalıyız.

İşte bu kazanımlar bugün açıkça tehlike altındaysa, bizi Atatürk’ün yolundan ayırmaya kalkışanlara karşı açıkça hesap sorma zamanıdır. 

Susmanın kaybettirdikleri, el ele vermeden kendi başına çıkış yolu aramanın yükü hepimizin omuzlarına tüm ağırlığıyla çöktü. Artık Cumhuriyetin üzerindeki bu yükleri milletçe kaldırmanın, yeniden 1920’lerin birliğini, o eşsiz iradesini anlamanın zamanıdır.

Bir asır önce saltanatı bir ailenin elinden alıp egemenliğini milletimize armağan eden iradeye sımsıkı sarılmak, 100 yıl sonra bu egemenliğin tersine dönmesine engel olmanın vakti gelmiştir. Bu her bir vatandaşın görevidir.

Bugün, Cumhuriyetimizin 95. yılında iç ve dış ekonomik saldırılara, basiretsiz bir yönetime, askeri tehditlere, her tür terör belasına karşı dimdik durmanın ilk adımı, Atatürk’ün kurucu ilkelerine, laik ve çağdaş eğitime, sosyal adalete dayalı bir paylaşıma yeniden dönmekten geçiyor. 

Her şeyin başı, amasız fakatsız Laik Cumhuriyetten yana tavır almaktan, onun kurumlarına ve iradesine sahip çıkmaktan geçiyor.

Devleti yönetenlerin çare sandığı tarikatlar, dışarıdan bulunacak borçlar ve yeni Başkanlık sistemi, ülkemize daha ilk aylarda çok büyük kayıplar verdirdi. Artık herkesin aklını başına alma, boş heveslerden dönme zamanıdır. 

Dünyada görülmemiş bir hukuksuzluğun, israfın, kuralsızlığın adı olan bu Başkanlık sistemi uğruna bir kuşağımızın daha geleceğini tehlikeye atmanın maliyeti çok ağır olmuştur, olmaya da devam edecektir. 

Atatürk’ün ve kurucu önderlerimizin temellerini sağlam attığı kurumları sorgulamanın, bu kurumların yerine öngörüsüz ve plansız adımlar atmanın zamanı değildir. Geçmişi yok sayarak, her şeyi kendileri yapmış gibi göstermeye çalışanlar tam ihanet içindedir.

Cumhuriyetimizin bölgesine örnek olmuş bir sanayileşmeyi, kalkınma ve ekonomik modeli yerine yeni bağımlılık modelleri yaratmanın, akraba saltanatına dayalı kadrolaşmanın, kuralsızlığı kural zannetmenin bedeli, Cumhuriyeti uçuruma sürüklemektir. 

Çare dış modellerde değil, içimizde hazırdır. O model, Atatürkçü dış politika, Atatürkçü ekonomi ve sosyal adalet düzeni, karma ekonomi modeli, Meclis iradesinin hakim kılındığı parlamenter sistemdir, tekrar parlamenter sisteme dönmektir.

Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum. Milletçe var olmamızı sağlayan, bizi birleştiren değerleri sağlam temellere dayandıran Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm kurucu büyüklerimizi ve şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.

BAŞKAN OSMAN ZOLAN: ''CUMHURİYETİMİZİ 95. YILINDA DA İLK GÜNKÜ HEYECAN VE COŞKUYLA YAŞIYORUZ''

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılını milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Osman Zolan, "Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda ecdadımızın bizlere bıraktığı eserler içerisinde en kıymetlisi şüphesiz bu vatandır. Bu toprakların vatan olarak adlandırıldığı ilk günden itibaren bağımsızlığı için hiç düşünmeden canını veren bir milletin ferdi olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bizler de dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100. yıldönümüne giden yolda; büyüyen ekonomisi, eğitim, sağlık ve teknoloji gibi her alanda yaptığı atılımlarla dünyanın yükselen güçleri arasındaki yerini aldığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz. Bu vesilelerle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, milli mücadelemizin kahramanlarına, bu kutsal vatanın bağımsızlığı uğruna kanını döken tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN: ''TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET OLARAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ, TÜRK MİLLETİNİN SONSUZ VARLIĞI İLE İLELEBET VAR OLACAKTIR''

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gürlesin, “Türk Milleti, birlik ve beraberlik içinde dik duruşu ile 95 yıldır dimdik ayakta durmaktadır. Cumhuriyetimizin 95 yılın gururuyla birlikte, Türk Milleti omuz omuza vererek tüm engelleri aşarak ilelebet varlığını sürdürecektir” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, büyük bir düşüncenin ürünü olan Cumhuriyet’in Türk Milleti’ne yakışan tek yönetim şekli olduğunu ifade ederek, “Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük atılımlardan olan Cumhuriyet, Türk Milleti’nin verdiği onurlu, gururlu kurtuluş mücadelesinin bir zaferidir. Tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet var olacaktır. Bizler, Türk vatandaşı olarak bugünlere geldiğimiz noktada geçmişi unutmayarak, daha da birlik ve beraberlik içerisinde dik duruşumuz ile bugüne kadar tüm iç ve dış mihraplara karşı mücadelelerimizi kazandık. Bundan sonra ki süreçlerde ülkemizin karşısına çıkacak, Türk Milleti’ni, Türk Devleti’ni yıldırmaya çalışan tüm engelleri aşacağız. Cumhuriyetin ilanıyla başlayan heyecanımız, coşkumuz halen aynı. Her 29 Ekim’de hürriyet, bağımsızlık coşkumuz daha da artarken, Türk Milleti olarak sevincimiz, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. 95 yılın gururu ile bütün vatandaşlarımızın, sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi geride kalan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 95. Yılı tüm milletimize kutlu olsun” dedi.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ HÜSEYİN BAĞ: ‘‘CUMHURİYET FAZİLETTİR, ERDEMDİR’’

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bizler, tarihte daima hür yaşamış ve esarete asla boyun eğmemiş bir milletin torunları olarak, zorlu mücadelelerin üstesinden bir ve beraber olmanın gücüyle ‘Türk Millet’i olmayı başarmış bir toplumuz. Bizleri Türk, milletimizi de ‘Türk Milleti’ yapan atalarımızdan bizlere yadigâr bu ortak değeri, nesilden nesile taşımanın, bugünlere getirmenin onuru ile bu değeri yarınlarda yaşatmanın gayesi içinde de durmadan ve yılmadan çalışmaktayız.

İstiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkan, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanı yazarak adını tarihin altın sayfalarına yazdırmış Türk Milleti; 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurmuştur.

95. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye içinde, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.

İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI HASAN AKGÜN: ''ATATÜRK'ÜN ÖNDERLİĞİNDE BÜYÜK TÜRK MİLLETİ'NİN KANI, CANI VE SONSUZ EMEKLERİYLE KURULAN CUMHURİYETİMİZİ, TÜM DEĞERLERİYLE SONSUZA KADAR YAŞATMAK HEPİMİZİN VAZGEÇİLMEZ ORTAK SORUMLULUĞUDUR''

Cumhuriyetimizin 95’inci yıl dönümü nedeni  ile ilgili olarak İYİ Parti Hasan Akgün bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, ’Cumhuriyetimize sahip çıkan yüce Türk milleti; tüm değerleri ile kendi kaderini tayin etme ve bağımsızlık hakkından asla vazgeçmeyeceğini ve bu idealde ilerleyeceğini, geçmişte olduğu gibi bu gün de dünyaya bunu gösterecektir.’’ Dedi

Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen, üstün gayret ve fedakârlıklarla dolu Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Bu önemli günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve gözlerini kırpmadan kendilerini vatan için feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.  

Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN: “CUMHURİYETİMİZ, MİLLETİMİZ VAROLDUKÇA İLELEBET AYAKTA KALACAKTIR!”

Denizli Ticaret Odası  Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında, halkın bayramını kutladı; “Orta Asya’nın steplerinden yola çıkarak asırlarca cihana hükmeden bir imparatorluk haline gelen kahraman milletimiz, yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını kazandıktan sonra Cumhuriyet’i ilan ederek, küllerinden yeniden doğmuştur. Yılmaz gençliğimiz, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz… Cumhuriyet’i biz kurduk; O'nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz!' diyen Ata’sının gösterdiği hedef doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni geleceğe taşıyacak ve payidar kılacaktır!” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikinde şu görüşlere yer verdi: “Vatanı uğruna kanlarını döken şehit ve gazilerimiz sayesinde, yok olmaya yüz tutmuş bir millet, son anda küllerinden yeniden doğdu. Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bilip, tarihi kahramanlıklarla dolu ecdadından ve O’nun insanlık tarihine yazdığı eşsiz destandan aldığı güçle (Bağımsızlık benim karakterimdir!) diyen Atatürk'ün önderliğinde kenetlenen aziz milletimiz, tüm dünyanın ibretle izlediği Kurtuluşu Savaşı’nda kazandığı zaferi, diğer ülkelere Cumhuriyet gibi bir erdemle duyurdu. İnsanlık tarihine Türk Milleti adına altın harflerle yazılan bağımsızlık mücadelemiz, Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandırıldı. Ancak, daha sonra da; kayıtsız ve şartsız milletimizin iradesinde olan bağımsızlığına, darbe ya da tahakkümle, el koymak isteyenler çıktı… İçte ve dıştaki bu şer güçler, en son 15 Temmuz’da olduğu gibi, her seferinde bizzat milletin kendisinden gereken cevabı aldı! Kahraman ecdadımızın kurduğu ve onlarca yıl yaşattığı Cumhuriyet’i, onlardan sonra gelenler de her türlü siyasi ve ekonomik hile, baskı ve zorlamaya rağmen ayakta tuttu! Kanı ve canı pahasına, inancının ve egemenliğinin nişanesi bildiği al bayrağı, vatanı ve Cumhuriyet’ine el sürdürmedi. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak, her zaman aynı bilinçle hareket ettik; milli sorumluluğumuzdan kaçmadık. Tüm gücümüzle, Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için çaba sarf ettik; ediyoruz. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi yarınlara daha güçlü taşıyabilmek için çalışmaya ve üretmeye, böylelikle insanımıza ve ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyoruz! İşte bu düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimiz ile gazi ve şehitlerimizin yakınlarına, şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin, cumhurun daha nice 95'inci kuruluş yıl dönümlerini kutladığı günler görmesine de duacıyız.”

DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ: ''CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKACAK, ONU KALKINDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ''

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, bu yıl 95. yıl dönümünü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tefenlili "millet olarak daima Cumhuriyet'e sahip çıkacak, onu kalkındırmak için çok çalışacağız" dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı, Milletimizin destanlar yazdığı Kurtuluş Savaşı neticesinde kurulan Cumhuriyet'in, Millet olarak sahip olduğumuz en özel miras olduğunu vurgulayan Başkan Tefenlili, Cumhuriyet'i korumanın, kalkındırmanın, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanın hepimizin görevi olduğunu söylerken, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yıl, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı Cumhuriyet'in 95. yıl dönümünü büyük bir onur, gurur ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, toprakları, ana yurdu işgalci güçler tarafından gasp edilen, bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyan, destanlar yazan Milletimize en büyük kazanımıdır. Millet olarak bu değerli mirasa daima sahip çıkacak, çok çalışarak onu kalkındıracağız. Atalarımızın bizlere bıraktığı mirası kalkındırarak gelecek nesillerimize aktaracağız. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutluyor, Cumhuriyet'i bizlere miras bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum"

PAMUKKALE VE DENİZLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MEHMET ALİ YILMAZ: ''MİLLETİMİZİN ONURLU DURUŞU CUMHURİYET''

Cumhuriyet Bayramını aynı aşkla aynı heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Milletimizin dünyaya karşı onurlu duruşunun adı Cumhuriyettir. Tek bir vücut olmuş memleket ruhu ile sayısız zafere imza attık, sayısız siyasi ve iktisadi saldırıyı bertaraf ettik. Aslında Cumhuriyet, bizi biz yapan ve bizi bir arada tutan yegane unsurların başında geliyor. Karar da söz de Aziz ve Asil Milletimizindir her daim inanç budur, gerçek budur.

Egemenliği ulusa teslim eden cumhuriyetin ilanı ile birlikte halkımızın refah düzeyi artmış, özgürlükler noktasında insan hakları tam manası ile tesis edilmiştir. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Devletimiz daim Milletimiz kaim olsun!.

Sevgi ve saygılarımla..

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER