banner249

Çocuklarınıza eğitimi miras bırakın

Bilnet Okulları ve Ege Üniversitesi GVO CEO’su Faruk Tatar, Denizli Ege Üniversitesi GVO’ya konuk oldu.

Çocuklarınıza eğitimi miras bırakın
banner240

Denizli Barosu salonunda gerçekleştirilen panelde ‘Tarım toplumundan bilgi iletişim toplumuna giderken eğitim kurumlarında değişim ve çağın eğitim stratejileri’ başlığıyla, bilgi toplumuna geçişte eğitim önemi masaya yatırıldı. Tatar, Türkiye’nin sanayi toplumunda kaldığını ve bilgi toplumuna geçişi sağlayamadığını söyledi. Tatar çocuğa bırakılacak en büyük mirasın eğitim olduğun kaydetti.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları (Ege Üniversitesi GVO), Denizli Barosu’nda ‘Tarım Toplumundan Bilgi İletişim Toplumuna Giderken Eğitim Kurumlarında Değişim ve Çağın Eğitim Stratejileri’ konulu tanıtım paneli düzenledi. Panelde konuşmacı olarak yer alan Bilnet Okulları CEO’su Faruk Tatar, günümüz eğitim sistemini değerlendirdi.

Tatar, Türkiye ve Dünya’da 3. kuşak velilerin yer aldığını belirterek, “Zamanla kurumların ve anne babaların beklentileri de değişmeye başlıyor. Biz sadece İstanbul’da bu işi yapmalıyız dedik ve bugün Diyarbakır’da, İstanbul’da, Bodrum’da da varız.  Ege Üniversitesi araştırmasına göre zenginliğin tanımı değişti,artık zenginlik çocuğunuza nasıl iletişim kuruyorsunuz, nasıl bir eğitim veriyorsunuzile alakalı oldu. Bu yüzden yeni dünyanın tanıştığı kavram eğitim öğretim mühendisliği. Bugünün çocukları dünün eğitim modelleri ile eğitmeye çalışırsak yarınlarını çalarız. Öyle bir dönemdeyiz ki son yılda edilen bilgi geçmişe göre çok fazla. Bizim de buradaaltını çizdiğimiz nokta, paylaşarak büyümek. Çünkü biz bir aileyiz” dedi.

Özel okulların gelişim hikayesini de anlatan Tatar, “Türkiye misyoner okullar dışında Lozan okulları ile tanıştı.Bu tür okula öğrencilerini göndermeyen veliler toplanıp kendi özel okullarını ortaya çıkardılar. Okul aile birliği de buradan gelir” diye konuştu. Yeni dünyanın bilgi toplumu olduğunu belirten Tatar, Türkiye’nin sanayi toplumunda kaldığını ve bu yüzden öğretmenlerin ve bazı okulların yetersiz kaldığını söyledi.

Tatar, “Şimdi bilgi toplumu öğrencileri var, yönlendirici ve yol gösteren öğretmen var, aktif öğrenci var. İşbirliği ve takım çalışması var. Benim çocuğuma bırakacağım miras iyi bir eğitim olmalıdır. Benim annem devlet okulu öğretmeniydi. Annem yaşasaydı ve benim çocuğum okula başlasaydı, anneme vermezdim. Neden? Çünkü hala eski düşüncelerle bilgi veriliyor. Çocuklarımıza destek olalım, hangi çağda olduğumuzu unutmayalım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER