banner249

Çocuklar geleceğimize yatırımımızdır

Denizli protokolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı mesaj yayınlayarak kutladı

Çocuklar geleceğimize yatırımımızdır
banner240

VALİMİZ HASAN KARAHAN BÜYÜK BİR HEYECANLA KUTLUYORUZ

Bugün ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıldönümünü ve bir milletin istiklalini ve çocuk masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutluyoruz. Bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

23 Nisan 1920; necip milletimizin, bağımsızlığına kast eden bedhahlara karşı tarihin şahitliğinde meydan okuması ve Cumhuriyetimizin ilanı ile sonuçlanarak muhteşem zaferin müjdelendiği bir dönüm noktasıdır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. UNESCO'nun 1979 yılını 'Dünya Çocuk Yılı' olarak ilan etmesiyle, bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları yarınlarımız ve dünya barışı adına çok anlamlıdır.

Çocuk, bir toplumun gelecek tasavvurudur ve medeniyet idealidir.  Geleceğe yön verecek bireyleri ve yöneticileri olan çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin bilincindeyiz.

Sevgili çocuklar; TBMM'nin açıldığı bu özel günün aynı zamanda Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi çok büyük anlam taşımaktadır, Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz.

Hedefimiz; geleceğimizin teminatı olan sizlerin sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmenizi sağlamaktır.

Bu mutlu gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.

Milli iradenin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 98. kuruluş yıldönümünde, Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bütün dünya çocuklarının; savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.

BAŞKAN OSMAN ZOLAN 23 NİSAN 1920'NİN BİR ULUSUN YÜKSELİŞİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ulusal egemenlik ateşinin yakıldığı 23 Nisan 1920'nin bir ulusun yükselişi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bu kutsal topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve şanlı tarihimizi yarınlarımıza nakşetmeliyiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demokrasinin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli egemenliği gelecek nesillere armağan ettiği bugün, çocuklarımıza şanlı tarihimizi asla unutmamalarını ve bağımsızlık duygusunun asil karakterimiz olduğunu her fırsatta vurgulamalıyız" dedi. Ulusal egemenlik ateşinin yakıldığı 23 Nisan 1920'nin bir ulusun yükselişi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Geçmişimizden bugüne bu kutsal topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve şanlı tarihimizi yarınlarımıza nakşetmeliyiz" dedi.

Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Çocuklarımıza sunduğumuz her türlü imkanın, geleceğimize yapılan birer yatırım olduğundan bilinçle hareket ederek, onların yarını kucaklayabilmeleri adına üzerimize düşen her türlü vazifeyi gerçekleştirme sorumluluğumuz vardır. İnşallah çocuklarımızda kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip, şanlı tarihimizden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır.”

Çocuklara da seslenen Başkan Zolan, “Sevgili çocuklar, sizler ülkemizin geleceği, yarınımızın umudusunuz. Bizler atalarımızdan aldığımız emaneti, sizlere en iyi şekilde teslim etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnanıyorum ki, gelecek nesiller bizden daha başarılı, daha özgüvenli ve çok daha mutlu olacaktır. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal vatan uğruna kanını akıtan, şehit düşen tüm kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.”

BAŞKAN GÜRLESİN ÇOCUKLARIMIZ İLHAM KAYNAĞIMIZDIR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bir mesaj yayımladı. Gürlesin mesajında, “Küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Dünyada çocuklara armağan edilmiş olan tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mesaj yayımladı.  23 Nisan’ın tüm Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğuna dikkat çeken Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “23 Nisan Ulusal Egemenliğimizi kazanmamızın anıldığı bir gün olmasının yanı sıra, dünya çocukları için de özel bir gün olarak kabul edilmektedir. 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır”.  

DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Pamukkale Belediyesi’nin kurulduğu ilk günden bu yana eğitime büyük önem verdiğini de anımsatan Başkan Gürlesin, “Çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevleri arasındadır. Bizler de çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları amacıyla hem okullarımıza hem de öğrencilerimize destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Okullara yaptığımız fiziki desteklerin yanında okula yeni başlayan öğrencilerimize eğitim çantası veriyoruz. Ayrıca her yıl binlerce öğrencimize eğitim yardımı da yaparak onların gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Ayrıca yaz aylarında çocuk şenliği ve yüzme kurslarıyla da onların daha sağlıklı olmalarına da katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz ve küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN MİLLİ İRADE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

TBMM’nin 98’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “23 Nisan 1920 tarihi milli iradeye musallat olan güçlerin bertaraf edildiği, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakma mücadelesinin bayramla taçlandığı tarihi ve özel bir gündür” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, “Hâkimiyetin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tarihi günün 98’inci yıldönümündeyiz. Bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98’inci yılını ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bugün milletimizin gurur günüdür. Her dönemde sayısız saldırılara maruz kalan ve ihanet çeteleriyle mücadele eden ülkemiz, bekasını muhafaza için milletimizin destansı mücadelelerine sahne olmuştur. Medeniyetimize karşı var olan sorumluluğumuzu ancak geleceğimize sahip çıkarak yerine getireceğimiz aşikârdır. İstiklalimizi her ne pahasına olursa olsun istikbale taşıma konusunda kararlıyız” dedi.

TÜRK BAYRAĞI GİBİ ASİL BİR GENÇLİK

‘Geleceğimizin teminatı gençlerimize güveniyoruz’ diyen Milletvekili Şahin Tin;“23 Nisan 1920 tarihi milli iradeye musallat olan güçlerin bertaraf edildiği, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakma mücadelesinin bayramla taçlandığı tarihi ve özel bir gündür. Bu gün milletimizin onur ve gurur günüdür. Medeniyetimizin bizlere emaneti olan bu tarihi mirası son nefesimize dek koruyacak ve gelecek nesillerimize emanet olarak teslim edeceğiz. Bizim gelecek idealimizin yılmaz savunucuları ve bekçileri, milli şuurla yetişen, devletimizin bekasına sevdalı ve milletimizin özgürlüğü ile ülkemizin bağımsızlığını savunan Türk bayrağı gibi asil gençlerimizdir. Millet olarak bir ve beraber ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeşçe yaşamaya ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeye hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ

Türk milletinin kurtuluş savaşında tüm imkânsızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına asla izin vermediğini ve o çetin mücadeleyi zaferle taçlandırdığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “İstiklal Savaşı’mıza millî mücadele vasfı kazandıran, onu millî irade temeline dayandıran Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucularını, istiklal mücadelemizi yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Gazi Meclisimizin bütün mebuslarını ve canlarını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

REKTÖR HÜSEYİN BAĞ COŞKUYLA KUTLUYORUZ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.“Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, milli duygularımızı perçinleyen önemli ve anlamlı günlerimizden biri olan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içindeyiz.

23 Nisan 1920’de gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, kuşkusuz tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir. O dönemde toprakları işgale uğramış, esarete mahkûm edilmek istenen ve yokluklar içerisinde var olmaya çalışan bir milletin milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisimiz, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla çıktığı yolda, ecdadımızın birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır.

Barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir” diye konuştu.

DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZDIR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın çok yönlü düşünmelerini, iyi yetişmelerini, vatanını ve milletini seven çalışkan bireyler olmasını sağlamalıyız. DTO olarak, bu manada her türlü toplumsal katkıyı her fırsatta sağladık; sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “23 Nisan 1920, Türk Milleti'nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve halkın egemenliğinin ilan edildiği önemli bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te ise 23 Nisan'ların bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Yine bu tarihten 5 yıl sonra da, 23 Nisan 1929’da bayramı çocuklara armağan ederek, onlara verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir! Türk Milleti'nin nice yokluk ve sıkıntı içinde yedidüvele karşı varoluş savaşı verdiği Milli Mücadele'nin isimsiz kahramanları, analarının kınalı kuzuları 'on beşlikler' olduğu hepimizin malumu... Onların boyundan ve yaşından büyük mücadelesi, nice nesillere aktarılacak eşsiz birer kahramanlık abidesi olarak tarih sahnesine dikilmiştir! Bu bayramın başta onlar yani Türk çocukları olmak üzere barışın ve masumiyetin timsali çocuklara armağan edilmiş olması manidardır; tüm dünyaya verilen çok önemli bir mesajdır! 1979’da, uluslararası boyuta taşınmasıyla 23 Nisan, kahraman Türk çocuğunun dünyanın dört bir tarafındaki akranlarıyla paylaştığı tek çocuk bayramı olma özelliğini kazanmıştır. Bu sayede 23 Nisan, milletler arasındaki kardeşlik duygularını pekiştirerek, farklı kültürler arasındaki yakınlaşmayı artırmakta, barışa da katkı sağlamaktadır! Çocuklarımız yarınlarımızdır; geleceğimizdir... Onların iyi yetişmeleri ile vatanını ve milletini seven bireyler olmasını sağlamak, biz yetişkinlerin görevi. Milletimizin teminatı olan çocuklarımıza düşen en büyük görev ise, çalışkan ve başarılı olmak. Çünkü, Atatürk'ün de dediği gibi, hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak! Ve yine O'nun şu vecizini de unutmamalılar; vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır! Biz büyüklerin bir başka vazifesi ise, onlara yol göstererek iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırabilmelerine rehber olmak, dürüst insanlar olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ülkemizin en değerli varlığı, yaşama sevinci ve umudumuz olan çocuklarımız başta olmak üzere, halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile milletimizin egemenliğinin nişanesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını kutluyor; ebedi bağımsız ve var olmalarını diliyorum

BAŞKAN AKYOL ÇOCUKLARIMIZA BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıl dönümünü münasebetiyle Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak ilan ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Bugün tüm dünyada çocuklara armağan edilen tek gündür. Bu bayram barışın, insanlar arası, devletlerarası dostluğun pekişmesini sağlayan önemli bir fırsattır.

Milletimizin umut çiçeği olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmesi hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN İBRAHİM TEFENLİLİ EGEMENLİĞİN KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİMİZDEDİR

İbrahim Tefenlili 23 Nisan Mesajı "Çocuklarımız Geleceğimizdir" Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak geleceğimiz olan çocuklarımızın bayramını kutladı. Başkan Tefenlili Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizde olduğunu vurguladı.

Denizli Haber Servisi | Haber Denizli Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi: Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 23 Nisan 1920 yılında, kurtuluş mücadelesi içerisindeyken kurdukları Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Egemenlik kayıtsız şartsız milletimizin olmuştur. Atatürk, bu önemli günü, geleceğimiz olan tüm dünya çocuklarına armağan olarak hediye etmiştir. Egemenliğimizi kazandığımız, aydınlık yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımızın bayramı olan bu önemli günü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.
İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Atalarımızdan aldığımız emaneti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret edecek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 12:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER