banner249

Çal’da kan bağışı seferberliği

Türk Kızılay Denizli Şubesi, Çal ilçesinde vatandaşlardan kan topladı. Çallılar’ın ilgi gösterdiği kan bağış kampanyasına katılarak kanını bağışlayan MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi, “Kan, sürekli bir ihtiyaç. Kan bağışı toplumsal yardımlaşma ve dayanışma adına da önemli” dedi.

Çal’da kan bağışı seferberliği
banner240

Kızılay, Çal Belediyesi Kültür Sarayı önüne tır kurarak, doktor kontrolünde vatandaşlardan kan aldı. Çallılar’ın ilgi gösterdiği kan bağış kampanyası iki gün sürdü. Kan bağışlayan isimlerden olan MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi, “Kızılay yetkilileri her zaman kana ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Zira, hastalarımız sürekli ameliyat oluyor, maalesef sürekli trafik kazaları oluyor. Dolayısıyla aciliyetinden öte kan, sürekli bir ihtiyaç haline geldi” dedi.

Çallı hemşehrilerine fırsat buldukça kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunan Çiftçi, “Unutmayalım, teknoloji belki de her türlü ilacı yapıyor ama kanı yapamıyor. Kanı sadece insan vücudu üretiyor. İnsanlarımız 20 dakikalık zamanda kan bağışında bulunup, hayat kurtarmalıdır. Çallılar’ı kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetten ötürü kutluyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER