banner249

Çal’a büyük övgüler

Çal Belediyesi’nin şirketi olan Yeşil Çal A.Ş’nin 2015 yılında hizmete açtığı Tekstil Atölyesi’ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı  ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, projenin ‘Örnek’ olduğunu söyledi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, “Anka kuşu gibi küllerinden doğan tekstil atölyemiz kadın istihdamı için örnek teşkil ediyor” dedi.

Çal’a büyük övgüler
banner240

Sema Ramazanoğlu, ziyaret ettiği Çal ilçesinde Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı makamında ziyaret etti. Ardından önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Huzurevi’ni ziyaret etti, daha sonra Yeşil Çal A.Ş’nin tekstil atölyesine geçti.

Ramazanoğlu, tekstil atölyesinde çalışan kadınlarla sohbet etti, yemek sırasına girip kendi yemeğini aldıktan sonra çalışanlarla birlikte yemek yedi. Çalışmalar hakkında Başkan Akcan’dan bilgi alan Ramazanoğlu, “Kadınlarımız nüfusumuzun yarısını oluşturuyor ama kadın iş gücüne katılım oldukça düşük. Kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunması, aile içi şiddetin ve diğer olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için ancak istihdam ve kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla geçebiliriz. Çal Belediye Başkanı Akcan’ı yürekten kutluyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapması gerekeni Denizli’nin küçük ve şirin ilçesinde belediye yapmış. Bu proje, bakanlık ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmelidir” dedi.

ANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİNDEN DOĞDU

Başkan Akcan ise, 3 yıl önce tekstil atölyesini açtıklarını, tüm çalışanlara eğitimler verildiğini, ardından ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını, bazı çalışanların maaşlarını aylarca ödeyemediklerini söyleyerek, “Tekstil atölyesinin siyasi olarak şahsıma zarar vereceğini söylediler. Para kazanmıyordu, kapatmamızı söylediler. Burası kadınlarımız için açılmıştı. Direndim. Kapatmayacağız dedim. Şimdi çalışanlar maaşlarını gününde alıyor. Atölye gerekli iş bağlantılarını tamamladı, haftanın 6 günü full çalışıyor. Kadınlarımız üretiyor ve aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Çok zor günler yaşadık. Tekstil atölyemiz bitti, öldü derken anka kuşu gibi küllerinden doğdu. Çok mutluyum. Burası, kadın istihdamını teşvik etmek için örnek bir iş yeridir. Bacasız sanayinin Çal’da çoğalması için çabalıyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER