banner249

Büyükşehir’den yörük şöleni

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasına katkı koymak amacıyla 2 Eylül 2018 Pazar günü Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda Yörük Şöleni düzenliyor.

Büyükşehir’den yörük şöleni
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak ve yaşatılmasına katkı koymak amacıyla Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük Şöleni düzenliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içerisinde düzenleyeceği şölen, mehteran eşliğinde kortej ile başlayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerinin yer alacağı şölende, keşkek ve pilav ikramları yapılacak. Programda halat yarışması, koyun taşıma yarışması, çoban köpeği yarışması, kaval eşliğinde koyun ve keçi kırkımının yanı sıra yağlı güreş gösterisi gerçekleştirilecek. Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir’in sahne alacağı şölen 2 Eylül 2018 Pazar günü saat 10:30’da başlayacak.

"Yörük kültürü bizim özümüz"

Şölene tüm hemşehrilerini davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yörük kültürü bizim özümüz, geçmişimizdir. Değerlerimizi yaşatmak ve Türk Dünyası’nın birlik ve bütünlüğü için hazırlamış olduğumuz programımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER