banner249

“Bugün günlerden ne?” projesi Denizli’ye ödül getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "2. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması" ödülleri, sahiplerini buldu. Denizli’de Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu, “Bugün günlerden ne?” çalışmasıyla mansiyon kazandı.

“Bugün günlerden ne?” projesi Denizli’ye ödül getirdi
banner240

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Fikirler yarışsın, engeller aşılsın" sloganıyla düzenlenen "2. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması" düzenlendi.

.Özel eğitim alanında kullanılan materyal ve etkinliklere ek olarak yenilikçi, özgün, işlevsel etkinlik ve materyallerin üretilmesi, eğitimciler tarafından bilinmesi, paylaşılması ve model teşkil etmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmada ülke genelinden 1415 çalışma yer aldı.

Özel eğitim alanındaki materyal ve etkinlik hafızasının gelişmesine katkı sağlanması hedeflenen yarışma, etkinlik ve materyal olmak üzere iki ana başlıkta değerlendirildi. Yarışmaya “Bugün Günlerden Ne?” materyali ile katılan Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu öğretmenleri, Denizli’ye mansiyon ödülü ile döndü.

Ödüllü ekibi ağırlayan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, özel eğitim alanında yapılan çalışmalar büyük özveri istediğini belirterek, çabaları ve elde ettikleri başarı nedeniyle kutladı. Yarışmaya katılan 1415 ürün arasından Denizli’ye ödül getiren “Bugün Günlerden Ne?” materyali ile özel eğitim öğrencilerine, bir hafta boyunca yürüme halısında işaret ve sözel dilde haftanın günleri çalıştırılıyor. Bir hafta sonra her gün ‘Bugün günlerden ne?’ sorusuna çocuklardan alınan cevaplar ile haftanın günlerini belirten işaret ve yazılı görseli bulup magnet tahtada yapıştırması sağlanıyor, o günü anlamlandırması ve kavraması sağlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 13:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER