banner249

Böyle oynar Egenin kadını zeybeği…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine katılan Şeniz Doğan, kadın halk oyunları ekibi ile birlikte harmandalı oynadı. Kadınlar günü etkinliklerinde ilgi odağı olan Doğan, kentteki törenlerin yanı sıra Ozantekstil çalışan ve Muratdede’de ev hanımı kadınlar ile bir araya geldi.

Böyle oynar Egenin kadını zeybeği…
banner240

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, seçim çalışmalarına dinlenmeden, ara vermeden devam ediyor. Her gün binlerce vatandaşın sorunlarını dinleyen ve insan odaklı projelerini anlatan Doğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Denizli Kadın Platformu tarafından düzenlenen programa katıldı. Programda harmandalı oynayan Doğan, Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından organize edilen programda hemcinslerine yönelik projelerini anlattı. Doğan, önemli günde Ozan Tekstil’in çalışan kadınları ve Muratdede Mahallesi’nin ev hanımlarıyla da bir araya geldi.

CUMHURİYET KADINLARI İLE BULUŞTU

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından bir gün önce düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Cumhuriyet Kadınları ile uzun uzun sohbet eden Doğan, Merkezefendi Belediyesi’ni Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı, eşitlikçi ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile yöneteceğini söyledi. Etkinlikte yoğun ilgi ile karşılanan Doğan, kadınlara yönelik projelerini de anlatarak, destek istedi.

ŞEMİKLER MAHALLESİ’NE HİZMET YAĞACAK

Denizli’nin en eski mahallelerinden Şemikler’i ziyaret eden Doğan, vatandaşa bir dokundu bin ah işitti. Mahalleliler, yıllardır hizmet alamadıklarından yakındı ve mahalledeki tek oyun parkının okul içinde olduğu için kullanılamadığından şikayet etti. Şeniz Doğan, ayrıca Şemikler Deresi’nin alkolik yatağı haline gelmesinden dolayı güvenlik sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlara ardı ardına müjdeler verdi. Öncelikle bölgede tespit edilen eksiklerin 1 nisandan itibaren en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Doğan “Şemikler Deresi ile ilgili rekreasyon projemiz var. Dereyi sil baştan düzenleyerek, Merkezefendi’ye yakışır hale getireceğiz. Bu alanda piknik yerleri, spor alanları, oyun grupları ve yürüyüş yolları yer alacak” dedi. Ayrıca geçen 5 yıl boyunca yapılması gereken ancak yapılmayan 4 Milyon TL’lik yatırımın da bölgeye kendi yönetimleri ile geleceğini müjdeleyen Doğan “Seçimden sonra da sizlerle birlikte hareket edeceğim. Dertleri gelip buralarda dinleyeceğim. Yatırımları sizlere danışarak yapacağım. Hiç şüpheniz olmasın Şemikler’e hizmet yağacak” dedi. Mahalle sakinleri Şemikler’e yıllar sonra ilk defa bir siyasinin kendilerine dokunan projeler ile geldiğini söyleyerek, Şeniz Doğan’a destek olacaklarını vurguladılar.

 “EFELER GİBİ”

Denizli Kadın Platformu’nun 8 Mart kapsamında Denizli Valiliği önünde gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Şeniz Doğan, hemcinslerinin ilg odağıydı.  Programa katılan kadınların, siyasette kadının yer bulamamasından şikayet etmesi üzerine “Merkezefendi’ye kadın eli değecek” sözü verdi. Doğan, program kapsamında gösteri yapan halk oyunları ekibi ile birlikte harmandalı oynadı. Oyunu ile büyük alkış alan Doğan, istekleri geri çevirmeyerek etkinliğin ardından kadınlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

OZAN TEKSTİLDE İŞÇİLER İLE BULUŞTU

Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve beraberindeki heyet Ozan Tekstil’i ziyaret ederek, çalışanlar ile bir araya geldi. Yemekhanede sıraya girip işçiler ile birlikte yemek yiyen Şeniz Doğan, daha sonra işçilere projelerini anlattı.

İşçilerin sorunlarını bildiğini ve ücretsiz kreş başta olmak üzere kadının istihdamına yönelik pek çok proje geliştiklerini anlatan Doğan, Merkezefendi’de kadına pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi. Doğan, işçilerin sorusu üzerine Merkez Kart projesi ile öğrencilere destek olacaklarını ve kadınların omuzundaki yükü paylaşacaklarını söyledi.

MURATDEDE’DE KADINLAR KIRAATHANE KAPATTI

Muratdede Mahallesi’nde kadınlar Şeniz Doğan ile bir araya gelmek için mahalleye tarihi günlerinden birini yaşattı. Erkeklerin yoğun olarak kullanmasına alışık olduğumuz kıraathaneyi bu defa Şeniz Doğan’ı dinlemek isteyen kadınlar doldurdu. Yaşadıkları sorunları anlatan kadınlar, mahalleye hizmet gelmemesinden şikayet ederken, özellikle kadın kurs merkezi istediklerini söylediler. Mahalleye kurs merkezi açacağına söz veren Doğan, kadına pozitif ayrımcılık yapan bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğini de yineledi. Doğan’a ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ile Denizli Milletvekili Kazım Arslan da eşlik etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER