banner249

Berna Öztürk İl Sağlık Müdürlüğüne atandı

Ağustos ayında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği'nin birleştirilmesinden sonra Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'ne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinde bulunan Dr. Berna Öztürk atandı.

Berna Öztürk İl Sağlık Müdürlüğüne atandı
banner240

İllerde sağlık alanında en yetkili 'İl Sağlık Müdürü' olacak. OHAL kapsamında çıkartılan yeni KHK ile Halk Sağlığı Kurumu ve Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlıkları yürürlükten kaldırılarak, "genel müdürlük" olarak düzenlendi. Bu düzenleme sonrasında gece yarısı yapılan görevlendirme ile Denizli’nin sağlık yönetimi el değiştirdi. Bir süredir Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Şükrü Arpacı’nın yerine Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Berna Öztürk atandı. Karar üzerine hemen Ankara’ya giderek sözleşme imzalayan Berna Öztürk, Pazartesi günü Denizli Sağlık Müdürlüğü koltuğuna oturacak.

"İL SAĞLIK MÜDÜRLERİNE TAM YETKİ"

Öte yandan İl sağlık müdürleri Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olacak. Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını yapacak ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğrudan gerçekleştirecek.

İl sağlık müdürü, acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilere ait tüm sağlık, kurum ve kuruluşlarının sevk ve idaresinden sorumlu ve bu konuda yetkili olacak.

Birden fazla ildeki sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, gelişmişlik farklarının giderilmesi ve hizmetlerin ve ihtiyaçların müşterek planlanması amacıyla Bakanlıkça belirlenen illerdeki müdürlerden biri koordinatör olarak görevlendirilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 11:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER