banner249

Bereket Enerji’den büyük başarı!

Capital Dergisi’nin ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 firması’’nı belirlediği dev araştırmada, merkezi Denizli’de bulunan Türkiye’nin entegre enerji kuruluşu Bereket Enerji Grubu’ndan 6 şirket sıralamaya girmeyi başardı.

Bereket Enerji’den büyük başarı!
banner240

2016 yılı şirket performanslarının ve cirolarının kriter alındığıCapital 500 araştırmasında, Bereket Grubu şirketlerinden Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. 60.,Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş 108., GDZ Enerji Dağıtım A.Ş. 156., ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. 241., Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. 321., ve Çatalağzı Termik Enerji Üretim A.Ş. 425. Sırada yer aldı. Capital’in geçen yılki araştırmasında da 6 şirketi ilk 500’de yer alan Bereket Enerji Grubu, bu yılki araştırmanın sonuçlarına göre, performansını ve cirosunu artırmış oldu.

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, araştırmanın geneli değerlendirildiğinde, zirvede ağırlığını hissettiren sektörün enerji sektörü olduğunu dikkat çekerek, ‘’ Türkiye bu sektördeki yatırımları ile daha da güçlenecek’’ dedi. Ülkelerin gelişmişliklerinin artık enerji üretimi ve elektrik tüketimiyle ölçüldüğünü vurgulayan Saldanlı, konu hakkında şu görüşlere yer verdi:

‘’Ülkemiz enerji sektöründe büyük bir atılım gerçekleştirdi. Türkiye’nin geçmiş yıllarda dünyada adı bile geçmezken, son 15 yıldaki yatırımların sonucu bugün 80 bin MW’lık (Megawatt) kurulu güç kapasitesiyle 13. Sıraya yükseldi. Unutmayalım ki, enerji üretimi ve ve güvenliği bir ülkenin hem bağımsızlığında hem de ekonomik hayatında hayati önem taşıyan bir konudur. Türkiye işte bu yüzden enerjide bir başarı hikayesi yazmıştır. Bereket Enerji Grubu olarak bu duyarlılıklarla yolumuza devam ediyoruz. Her çabamız Türkiye’nin geleceği, her yatırımımızda Türk insanının mutluluğu içindir.’’

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER