banner249

Bebek dostu hastanelere sertifika verildi

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında daha önceden yapılan değerlendirmeler sonucu ‘Bebek Dostu Ünvanı’ almayı hak etmiş olan hastanelere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

banner240

Denizli Devlet Hastanesi’ne bağlı Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği toplantı salonunda düzenlenen programda; İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ‘Bebek Dostu Ünvanı’na sahip olmuş 1 üniversite, 9 kamu ve 2 özel hastaneye olmak üzere toplamda 12 hastane yetkilisine sertifikalarını teslim etti.

Sağlık Bakanlığı’nca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde Anne Sütünün teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir. Program kapsamında "bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesi amaçlanıyor. Eğitim alan ve hastanelerinde doğru anne sütü uygulamalarını yerleştiren hastaneler ziyaret edilerek, uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirilmekte ve başarılı uygulamalar yapan hastaneler "Anne Sütü Komitesi " kararı ile "Bebek Dostu Hastane" olarak belgelendiriliyor.

“Bebeğin İlk Aşısı Anne Sütüdür”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, il geneli hastanelerde anne sütünü teşvik etmek, emzirmenin önemine vurgu yapmak adına çalışmalar yürütüldüğünü belirterek birçok hastanenin de bu çalışmaların sonucu Bebek Dostu Hastane ünvanına sahip olduğunu söyledi. Öztürk: “Bebeğin ilk aşısı olan anne sütü, birçok enfeksiyonun önlenmesinde önemli bir silahtır. Bu nedenle emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Yürütmüş olduğumuz Bebek Dostu Sağlık Kurumları çalışmaları ile doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde anne ve bebeğin buluşturulması, tensel temasın sağlanması, emme refleksinin en uygun olduğu doğumdan sonraki ilk bir saat içinde bebeğin anne sütü almasını sağlamaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımızca yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı “ kapsamında yapılan değerlendirmeler ile ilimiz 2004 yılından bu yana Bebek Dostu İl ünvanına sahip. Bugün özellikle 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftasında daha önceden yapılan değerlendirmeler ve Bakanlığımızın onayı ile Bebek Dostu Hastane ünvanına sahip olmuş hastanelerimizin sertifikalarını takdim etmek istedik. Mevcutta üniversite, kamu, özel tüm hastanelerimiz ve Aile Hekimlerimizin % 98’i Bebek Dostu Hastane Ünvanına sahip, sadece Özel Tekden ve Özel Sağlık hastanelerimiz bu ünvana sahip olmalarına rağmen yer değişikliğinden dolayı tekrar Bakanlığımız tarafından değerlendirilmeye tabi tutulacaklar. Bu değerlendirmelerden sonra ek olarak ilimizde anne sütünü teşvik konusunda yapmış olduğumuz faaliyetlerle birlikte Altın Bebek Dostu İl ünvanını almayı hedeflemekteyiz. Ben bu kapsamda üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan tüm sağlık kuruluşlarımızın yöneticileri nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 11:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER