banner249

Başkan Zolan ‘’ Vatandaşlarla kamu arasında en önemli ilişkiyi kuran basın ve basın çalışanları hak ettiği değeri görmelidir’’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Her türlü zor şartlarda, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak halkın bilgilendirilmesinde önemli bir görev taşıyan basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Başkan Zolan ‘’ Vatandaşlarla kamu arasında en önemli ilişkiyi kuran basın ve basın çalışanları hak ettiği değeri görmelidir’’
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, mesai mefhumu gözetmeden halkın bilgi alma özgürlüğü adına çalışan basın çalışanlarının demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi. Demokratik toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen en önemli gücün medya olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "Vatandaşlarımızın doğru, tarafsız ve gerçek bilgilerle gelişmeleri öğrenmesi kamu ve kamuoyunun en önemli ihtiyacı ve sağlıklı demokrasilerin olmazsa olmazıdır " dedi.

Son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen sosyal mecralarla birlikte halkın haber alma ihtiyacının da farklı bir boyuta evrildiğine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Herkesin her şeyi hızlı bir şekilde paylaştığı olay ya da durumların gerçekliğinin araştırılması çok önemlidir. Gazeteciler, iletişim çağı olarak adlandırılan günümüzde kat be kat önem kazanmıştır. Vatandaşlarla kamu arasında en önemli ilişkiyi kuran basın ve basın çalışanları hak ettiği değeri görmelidir"dedi. 

Başkan Zolan, mesajını şöyle sonlandırdı: "Düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında, demokrasinin gelişiminde basın kuruluşları ve çalışanları önemli bir rol oynamaktadır. Bu düşüncelerle, gecesini gündüzüne katarak, her türlü zor şartlarda, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak halkın bilgilendirilmesinde önemli bir görev taşıyan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarımızın da rahmetle anıyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER