banner249

Başkan Tefenlili Tataristan’da

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet ile birlikte Tataristan’a gitti. Tataristan ziyareti kapsamında Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihsnov’u ziyaret eden heyet 2. Rusya İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo açılışına ve 11. Rusya İslam Dünyası – 2019 Kazan Zirvesi’ne katıldı.

Başkan Tefenlili Tataristan’da
banner240

Tataristan ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Tataristan Cumhuriyeti’nin, Rusya Federasyonu’nun ekonomik açıdan en gelişmiş, en zengin ve refah seviyesi en yüksek bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Başkan Tefenlili Tataristan’ın Türk firmalar tarafından yatırım merkezi haline geldiğini vurgularken Türk yatırımının 2,5 milyar dolar olduğunu belirtti.

DTB Başkanı Tefenlili Tataristan ziyareti kapsamında TOBB heyeti ile birlikte Tataristan Başbakan Yardımcısı, Tarım-Gıda Bakanı Marat Ahmetov, Tataristan Başbakan Yardımcısı Vasil Şayhraziev, Tataristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Radik Gimatdinov, Tataristan TSO Başkanı Şamil Ageev ile gerçekleşen toplantılara katıldı. Kazan'da PSJC Kazanorgsintez kimya tesisini, silikon vadisi olarak bilinen Innopolis ve Innopolis Üniversitesini, Yatırım Promosyon Ajansını, Tataristan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarette TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Dağdelen ile Yerköy Ticaret Borsası Başkanı Derviş Esatbeyoğlu yer aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER