banner249

Başkan Catlık yeni yönetimiyle basının karşısına çıktı

Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği(AYSİAD) Başkanlığına seçilen Mahmut Catlık, bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek AYSİAD’ın ilkelerini , projelerini ve yapacakları hizmetleri anlattı.

Başkan Catlık yeni yönetimiyle basının karşısına çıktı
banner240

Denizlili basın mensuplarından övgü ile bahseden AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık ,”Denizli’mizin sorunlarını, sıkıntılarını, sevinçlerini en iyi şekilde gündeme taşıyan siz değerli gazeteci arkadaşlarımıza bizleri kırmayarak AYSİAD’ ımıza geldiğiniz ve heyecanımızı paylaştığınız için yönetim kurulu üyelerimiz, istişare kurulumuz, dernek üyelerimiz ve şahsım adına çok teşekkür ederim. 2. Meşrutiyetin ilanıyla sansürsüz çıkan ilk gazetenin tarihi 24 Temmuz 1908’dir. Bu tarihi misyon edinerek oluşturulan ve bu tarihin veriliş nedeninin unutulmaması için 24 Temmuz  gazeteciler ve basın bayramı olarak gazeteci kardeşlerimizin basın bayramını kutluyorum. Kaleminiz ve klavyeniz yazmaktan yorulmasın, yüreğiniz Türk Milletinin doğruları için atsın”dedi.

Geçmiş dönemlerde AYSİAD Başkanlığı görevini üstlenen kişilere teşekkür eden Catlık,”Kısaca AYSİAD yani Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları derneği toplumdan gelen talebin sonucu olarak ortaya çıkmış bir sivil toplum örgütüdür.  09 Ocak 2004 yılında Mehmet GÖKÇE, Mustafa KOÇ, Ali ÖNAL, Ömer KUNAÇ, İsmail YILMAZ, rahmetli Kenan ŞAHAN ve Hakkı İŞMUR tarafından kurulmuştur. Kurulduğundan bu güne kadar 4 farklı üyemiz başkanlık yapmıştır. Başkanlarımız Mehmet GÖKÇE’  , Mustafa KOÇ, Kemal YAMUÇ ve Hüseyin ERİKLER’ dir. Değerli başkanlarımıza AYSİAD bayrağını bugüne kadar taşıdıkları ve bize ulaştırdıkları için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

AYSİAD olarak yaptıkları etkinlikleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri aktaran AYSİAD Başkanı Catlık,”Bünyesinde 150 ye yakın üyesi 43 farklı sektörden işletmesi bulunan AYSİAD kurulduğu 2004 yılından itibaren yaklaşık 140 etkinlik yapmıştır. Denizli gündemi panelleri, akademi sohbetleri, iş seminerleri, çevre ve yurt dışı gezileri KOSGEB ve benzeri kuruluşlarla işbirliği ve her yıl düzenli olarak yapılan kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, en iyi Türkçe isimli işyeri, yılın yatırımcısı, yılın sporcuları, yılın Türk kültürüne hizmet ödüllerini büyük dikkat ve özenle vermektedir.  Kadın kolları vasıtasıyla farklı etkinlikler ve ayrıca istişare toplantıları yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.  Çünkü AYSİAD Fikri Hür! Vicdanı Hür! Öz değerlerine bağlı yönetici, sanayici ve işadamları tarafından el birliği, güç birliği ve gönül birliği ile kurulmuştur.  Türk coğrafyasının yeni ahileri yani iyi ahlakın doğruluğun kardeşliğin yardımseverliğin kısacası bütün meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzeni olan AYSİAD’lılar bulunduğu yerde kendi AYSİAD’ larını bağımsız olarak kuracaklardır. 20. Yüzyılın Türk aydınlarından Gaspıralı İsmail bey’ in dili ve kaleminden dilde, kültürde, işte birlik diyoruz! Yine onun dilinden elimizden gelen işle başlıyoruz” dedi.

Tüm üyelerinin istekleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Catlık ,”Adımızın nereden geldiğini unutamayız. Avrasya ismi büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün  29 Ekim 1933 tarihli konuşmasında 70 yıl ileriyi görerek söylediği  “Komşumuzun idaresinde, dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız… Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprülerini sağlam tutarak, dil bir köprüdür, inanç bir köprüdür, tarih bir köprüdür.

Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz” sözleri isim konulmadan Avrasya’yı işaret etmektedir.  Gördüğünüz gibi teslim aldığımız bayrak yaşatmamız gereken değerler çok kıymetli. Başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerinden tutun tüm yaptığı uygulamalar AYSİAD değerlerine göre yapılan, varoluş nedeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti olan derneğimizi sizlere tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Derneğimizi daha iyi noktalara taşımak için yeni yönetim kurulu olarak öncelikle tüm üyelerimize el uzatacağız, yanlarına gideceğiz, eleştirilerini alacağız, hayallerini dinleyeceğiz, projelerini isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirecekleri projeleri aktaran Başkan Catlık,”Ticaret Odası, Sanayi Odası gibi kuruluşlarımızla işadamlarımıza yönelik çalışmalar yapacağız. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler üreteceğiz. Komşu illerimize açılacağız AYSİAD’ı anlatacağız, sabırla büyüyeceğiz, hayallerimizin peşinde koşacağız. KOSGEB ve benzeri kuruluşların, bakanlıkların yapmış olduğu teşvik ve benzeri uygulamaların peşinde olacağız, yönetmelikleri takip edip üyelerimizi bilgilendireceğiz. Üyelerimiz arasında ekonomik, kültürel sosyal dayanışmayı kuvvetlendireceğiz. Türk toplumunun kalkınması sanayi, ticari, ekonomik eğitim ve kültür düzeyini kuracağımız komisyon ve ar-ge birimleri ile yükselteceğiz. Türk kültürüne ait öz değerlerimizi genç kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapacağız. Asil Türk Milletinin canı pahasına koruduğu bu vatan kanımız kadar kutsaldır. Bütün arzumuz ve isteğimiz memleketimizin her alanda en iyi yerde olmasıdır. Değerlerimiz vatan ve bayrak sevgimiz her türlü ticaretin üstündedir. Yüce Türk devletinin bekası ve ali menfaatleri çalışmalarımızın sebebidir. Ticaretimizin örfü ahilik, ahilik ilkesi de ilkemizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün söylediği gibi “hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER