banner249

Başkan Akyol çevre için miniklerle sokağa çıktı

5 Haziran Dünya Çevre Gününde Mehmet Poran Anaokulu öğrencileri, vatandaşlara çevre bilinci dersi verdi.

Başkan Akyol çevre için miniklerle sokağa çıktı
banner240

Tavas Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen çevre günü etkinliği kapsamında minik öğrenciler, çevre bilincini ve geri dönüşümü hazırladıkları geri dönüşüm kıyafetleriyle anlattılar. Minikler, hazırladığı geri dönüşüm kıyafetleriyle birlikte Belediye önünden başlayarak park kahvesine kadar esnafa ve vatandaşa çevre ile ilgili bilgilendirme broşürlerini Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’la birlikte dağıttılar. Çevre kirliliğini ve çevreye vermiş oldukları zararları anlattılar.

Çevreyi ve doğayı önemseyen Tavas Belediyesi, geri dönüşüm ilgili birçok çalışmayı farklı alanlarda tüm hızıyla sürdürüyor. Özellikle cam, plastik, kağıt, karton, metal ve kompozit gibi ambalaj atıklarının çöpe karışmadan ayrı olarak toplanması için ilçenin birçok noktasına geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Ayrıca, atık pillerin ve evsel atıkların toprağa, suya ve kanalizasyona ulaşmaması için bilgilendirme ve uygulama çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor.

Çevreye Verilen Önem İnsanlığa Verilen Önemdir

Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığını ifade eden Başkan Akyol, “Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için, tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevre bilincini geliştirmek hepimizin ahlaki ve insani görevidir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdir. Daha temiz, elimizdekinin kıymetini bilen, onu geliştirebilen ve toplumsal farkındalık oluşturabilen bir çevre günü geçirmek ve bu günün anlamını tüm hayatımızda yaşayabilmek dileğiyle, dünya çevre gününü kutluyorum. Temiz Bir Gelecek İçin Hep Birlikte Elele” ifadelerini kullandı.

Programa, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Mehmet PoranAnaokul öğrencileri ve öğretmenleri ve aileler katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER