banner249

Başkan Akcan:“Güçlü basın, güçlü ülke demektir”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını belirterek, “Mevcut koşullarda kamuoyunun gözü-kulağı olmayı sürdüren basın çalışanlarının mücadelesi taktire şayandır” dedi.

Başkan Akcan:“Güçlü basın, güçlü ülke demektir”
banner240

Çalışan gazetecilerin, ağır şartlarda çalıştığının herkes tarafından bilindiğini söyleyen Çal Belediye Başkanı Akcan, bağımsız ve özgür basının, demokratik-hukuk devletinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı. Akcan, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Güçlü ülkeler güçlü basınıyla vardır. Güçlü basın demek güçlü ülke anlamına gelir. Eğer bir toplum büyük bir aydınlanma mücadelesi veriyor ve bunu da başarıyorsa; Tarafsız, ilkeli bir basına ihtiyaç vardır. Basın kuruluşlarımız ne kadar güçlü olur, basın çalışanları da sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ne denli güçlü olursa ülkemiz de o denli güçlü demektir. Çalışan gazeteciler, basın kuruluşları zor bir dönemden geçiyor. Bütün çalışan gazetecilerin gününü bunca olumsuz bir ortama rağmen burukta olsa kutluyoruz. Çal, Denizli ve ülkemiz için emek veren tüm çalışan gazetecileri de kamu görevlisi olarak görüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 17:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER