banner249

Baklan’da Öğrenme Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Denizli’nin Baklan ilçesinde Öğrenme Şenliği ve Sergi açılışı gerçekleşti. Düzenlenen programda kursiyerlerin yıl boyunca yapmış olduğu ürünler sergilendi, kursiyerlere sertifikaları verildi. Açılışta konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Halk Eğitim Merkezi, her konuda bilgi ve beceri kazanmada öncülük ediyor. Kadınlarımız Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bu bilgi ve beceriyi kazandılar” dedi.

Baklan’da Öğrenme Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
banner240

Baklan Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış olduğu ürünler sergilendi. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında 18 farklı alanda 46 kursa, 745 kursiyer katıldı.

Baklan Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Güngör, Baklan Müftüsü Ali Gülbağcı, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Günyılmaz, Ziraat Bankası Müdürü Selman Duysak, ilçe müdürlükleri, muhtarlar, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenme Şenliği açılış konuşmasını yapan Baklan Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Günyılmaz, “Öğrenme Şenlikleri’nin amacı örgün eğitimin dışında kalan bireyleri, bilgi becerisini geliştiren, boş vakitlerini ilgisi doğrultusunda dolduran, merak eden ve üreten bireylere dönüştürerek ülkemize bir kakı sağlamaktır” dedi.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise kadınların ülke toplumundaki önemine değindi. Başkan Gülsever, “Kadınlarımız, hanım kardeşlerimiz, kız kardeşimiz, halamın kızı, dayımın kızı, anamız yani bizden bir parça… Eğer bir evin sıcaklığı devam edecekse, mutluluğu devam edecekse, oradan güzellikler fışkıracak ve evlatlarımız yarına hazırlanacaksa bunların mimarı annelerimizdir. Kadınlarımıza çok şey borçluyuz. Bu yüzden tüm kadınlarımızın donanımlı olmaları gerekiyor. Halk Eğitim Merkezi, her konuda bilgi ve beceri kazanmada öncülük ediyor. Kadınlarımız Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bu bilgi ve beceriyi kazandılar” ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi’nin vermiş olduğu konuları değerlendiren Başkan Gülsever, “Konuları inceledim, bizim mesleki konularımızla ilgili. Örnek olarak bitkisel üretimi verebiliriz. Bitkisel üretim birim alandan, birim ağaçtan, birim hayvandan daha fazla kaliteli verim almaktır. Bunun içinde en önce toprağı, ağacı ve hayvanı tanımak gerekiyor. Başarının ana temeli budur. Bunu bilmezsek başarı mümkün değildir. Dolayısıyla bu konular son derece önemli konulardır. Her şeyden önemlisi sergimizde, sevincimizi, hüznümüzü işlediğimiz, kültürümüzü gördüğümüz oyalar, kilimler var” diye konuştu.

Kursiyerlerin çabalarıyla ortaya çıkan ürünlerin ülke ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini düşünen Başkan Gülsever, “Biz bu çalışmaların sadece sergide kalmasını istemiyoruz. Bu kazanımların ekonomiye dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Gerek bitkisel üretimde gerekse el işlerinde gerekse de diğer konularda bu çalışmaların ekonomimize dönüşmesi noktasında bize düşen ne ise yapmaya hazırız. Kursiyerlerimizi ilimizde tesislere götürmek istiyoruz. Bu çalışmaları önümüzdeki günlerde şenliğe dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER