banner249

Baklan modern arıtma tesisine kavuşuyor

Çevre yatırımlarıyla da örnek projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan tüm ilçelerde atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.  Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ bu kapsamda başladığı Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında sona yaklaştı.

Baklan modern arıtma tesisine kavuşuyor
banner240

Denizli'nin "Büyükşehir" statüsü kazanmasının ardından kent genelinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinde bir süre önce başladığı atıksu arıtma tesisi çalışmalarında sona geldi. Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin 7.865 kişilik toplam kapasitesi olduğu ifade edilirken, 2 kademede tamamlanacak evsel nitelikli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi günlük ortalama 1.400 metreküpten fazla suyu arıtacak. 5 bin 500 metrekare alanda inşa edilen Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin, atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtacağı belirtildi. Atık suyun fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacağı ardından bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edileceği bildirildi.

“Nerede ihtiyaç varsa, Büyükşehir orada”

"Denizli merkezde ne varsa ilçelerimizde de o olacak" anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ'nin sadece şehir merkezinde değil, 19 ilçe ve 622 mahallesinde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Başkan Osman Zolan, "Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa birer birer yapmaya ve tamamlamaya gayret ediyoruz. Nerede ihtiyaç varsa, Büyükşehir orada. Baklan’ın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan atıksu artıma tesisi şimdiden Baklanımıza, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER