banner249

Bakıcısı tv olan çocuğun hayatı film olur

Denizli’de 7 yıldır anaokulu, ilkokul ve ortaokul alanlarında eğitim veren Özel Denizli Ferhatlar Koleji, bir ilke daha imza attı.

Bakıcısı tv olan çocuğun hayatı film olur
banner240

Başlatmış oldukları sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kişisel Gelişim ve Eğitim Danışmanı Halil Turan’ın katılımıyla Denizli Merkezefendi Kültür Merkezinde “Bakıcısı TV olan çocuğun hayatı film olur” başlıklı semineri gerçekleştirdiler.

Yüzlerce Denizli halkının yoğun ilgi göstererek salonu doldurduğu seminerde, Televizyon, tablet, telefon vebenzeri ifadelerini kısalmış olarak “TV” diye nitelendiren Halil TURAN, “Bizler çocuklarınızla doğru ve sürekli iletişim kurmazsanız, onların derdini dinlemezseniz, zihinlerini rahatlatmazsanız, TV’ye teslim edeceğiz, bu da onları bekleyen birçok felaketi göze almamız anlamına gelir.” dedi.

TV’den yayılan ışınlardan dolayı Melatonin salgılamasının önlendiğini bunun da kansere yol açtığını belirten TURAN, TV’nin zararlarını birkaç ana başlıkta toplayarak, “Otizmin, dikkat dağınıklığının, obezitenin, kanserin, cinayetlerin, boşanma vakalarının ve intiharların temeline indiğimizde TV, tablet ve telefonun olumsuz etkilerini çok net göreceğiz.” dedi.

Sunumunu yaşanmış örneklerle de de süsleyen TURAN, seminerlerinde kendisiyle özdeşleşen bir deney olan yumurta ve tava deneyi ile farklı ve etkili bir sunuma imza attı.

Turan, tavaya kırılan yumurta pişirilip yenildiğinde sağlığa faydalı olduğu kadar, uzun süre pişirilip değerlendirilmezse bozulacak, kokacak ve zararlı duruma gelecek. İşte çocukla iletişim koparıldıktan sonra onu toparlamaya, iyileştirmeye, değerlendirmeye almazsak o da hem kendisine hem topluma zararlı hale gelir.” diyerek aile içi iletişimin önemini vurguladı.

Programın sonunda konuşan Özel Ferhatlar Koleji Genel Koordinatörü Süleyman DEMİRKOL ise, yedi yıldır devam eden çalışmalarıyla her alanda iyi yetişmiş nesiller hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatarak “sosyal sorumluluk anlaşıyla bugünkü seminerde sadece 400’den fazla öğrencileri ve 800’den fazla velileri için değil herkes için bir program gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek hem Halil Beye hem de salonu dolduran anne ve babalara teşekkür etti.” Demirkol, önümüzdeki günlerde devam eden program ve projeleriyle bu tarz çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasının ardından DEMİRKOL, katılımlarından dolayı Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Halil TURAN’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER