banner249

Aysiad ile aıesec protokol imzaladı

Dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olan, üniversite öğrencilerini ve mezunlarını, sosyal sorumluluk için staj ve iş imkanı sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan AIESEC ile Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında AYSİAD üyesi olan şirketler en az üç yabancı dil bilen ihtiyaçlarına uygun yerli ve yabancı personeli bünyesine alabilecek.

Aysiad ile aıesec protokol imzaladı
banner240

AIESEC, nitelikli ve uluslararası bakış açısına sahip genç liderler yetiştirmeyi amaçlayan Dünya'nın en büyük gençlik organizasyonudur.

18-30 yaş arası gençleri, Sosyal Sorumluluk, Girişimcilik ve Profesyonel stajlar ile iş imkanı sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarının farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan, AIESEC ile Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında AYSİAD üyesi olan şirketler en az 3 yabancı dil bilen ihtiyaçlarına uygun, yerli ve yabancı personeli bünyesinde bulundurabilecek.

Protokolün imza töreninde konuşan AYSİAD, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık “bu ülke için hayalleri olan, “ Fikri hür, vicdanı hür ” olan, kendi adına hareket eden, Türk Kültürüne ait öz değerleri gelecek kuşaklara aktarmayı, Dünya ve ülke sorunları hakkında fikir üretmeyi ilke edinmiş sivil toplum kuruluşudur” dedi.

Catlık AYSİAD’ın amacının üyeleri arasında ekonomik, kültürel ve sosyal dayanışmayı kuvvetlendirmek olduğunu belirterek, “Türk toplumumuzun kalkınmasını sınai, ticari, sosyoekonomik eğitim ve kültür düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve Türk kültürüne ait öz değerlerimizi genç kuşaklara aktarmaya yönelik çalışmalarda bulunmak hedeflerimizden biridir. AYSİAD, bir sivil toplum kuruluşu olarak demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı,  Atatürkçü ve çağdaş bir anlayışla Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamlarını bir çatı altında toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, mesleki konularda bilgi alışverişini gerçekleştirmek, üyelerin ilgili olduğu özel ve resmi kuruluşlarla ilişkilerini geliştirmek, derneğin faaliyet alanına giren konularda kamuoyunu aydınlatıcı çalışmalar yapmak, ayrıca Ege Bölgesi ve Denizli’yi ilgilendiren ekonomik, kültürel ve sosyal konularda fikirler ve projeler üretmek, mevcut yasalar çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışındaki benzer kuruluşlarla işbirliklerini geliştirmek suretiyle üyelerinin ve ülke ekonomisinin yararlanmasını amaçlar. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz”

AIESEC projesinden de bahseden Catlık “Yeni projeler üretip üyelerimizin her konuda destekçisi olacağız. Bu projelerden bir tanesi de AIESEC le yapmış olduğumuz bu protokoldür. Özellikle ihracat yapan firmalarımızla alakalı kendi alanında yetişmiş, iş deneyimi olan yabancı uyruklu personel iş istihdamı bu projenin temel amaçlarından biridir. Yönetim kurulumuzun bu istihdamı sağlayacak AIESEC kuruluşu ile yapmış olduğu protokol gereği ihtiyacınız olan meslek dalından en az üç yabancı dil bilen, personel, mühendis, pazarlamacı, öğretmen vb. meslek erbabı kişileri AYSİAD üyesi işletmelerimize kazandırmak amaçlı oluşturduğumuz bir protokoldür. Dilde, Fikirde, İşte Birlik diyoruz. Yine elimizden gelen işle başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER