banner249

AVM'lerin akıl almaz E-Devlet oyunu!

Denizli’de elden taksit yapan alışveriş merkezleri, ürün satışı adı altında vatandaşların kişisel verilerini topluyor. Vatandaşlardan E-Devlet şifrelerini isteyen AVM’ler, bu verileri hangi amaçla topladığı ise bilinmiyor. E-Devlet şifrelerini şirketlere veren vatandaşlar, şimdi tedirginlik içinde bekliyor.

AVM'lerin akıl almaz E-Devlet oyunu!
banner240

Denizli’de hizmet veren ve elden taksit yapan firmalar vatandaşları yüksek faizle alışveriş yapmaya zorlarken diğer yandan alacaklarını tahsil etmek için akıl almaz yöntemlere de başvuruyor. Bu AVM’lerin son yöntemi ise alışveriş yapan çiftlerin ve kefillerinin E-Devlet şifrelerini alarak, onların kişisel bilgilerini almak. Kredi kartıyla borçlanmak ya da kredi çekmek istemeyen vatandaşlar bu AVM’lerden alışveriş yaparken E-Devlet şifresini vermek istemediğinde ise alışveriş kapısı kapanıyor. Bu konuda ne savcılıktan ne valilikten herhangi bir inceleme ise söz konusu değil.

VALİLİK YA DA SAVCILIKLARDAN HERHANGİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yapılan bu baskılara rağmen bu firmalara yönelik herhangi bir yaptırım ise söz konusu değil. Valilik ya da savcılıklarca herhangi bir adım atılmadı. Bu boşluktan da yararlanan AVM’ler dilediğince insanları bilgilerini paylaşmak konusunda zorlayabiliyor.

CİMER’E BAŞVURSUNLAR

Hukukçulara göre yapılan bu zorlama Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na aykırılık teşkil ediyor. AVM’lerin yüksek faizli satış yapmasının önüne geçmek için hukuki süreç işletilebilmesine rağmen, henüz E-Devlet bilgilerinin alınmasına ilişkin herhangi bir hukuki emsal söz konusu değil. Firmaların aldıkları bilgileri kullanması ya da E-Devlet üzerinden işlem yapması dahilinde hukuki sürecin başlatılabileceğine dikkat çeken hukukçular, vatandaşların bu konuda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e başvurması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2021, 15:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İsmet
İsmet - 3 yıl Önce

Ben vergi için muhasebecime bile vermedim, market ne oluyorki kim oluyorki benim e devlet şifremi istiyor.

SIRADAKİ HABER