banner249

Arslan:“Nakliyeci ve şoför esnafının tüm sorunlarını çözeceğiz”

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, nakliyeci ve şoför esnafının sorunlarına dair somut çözümlerin CHP iktidarında olduğunu belirterek seçim bildirgesinde yer alan başlıkları esnafla paylaştı.

Arslan:“Nakliyeci ve şoför esnafının tüm sorunlarını çözeceğiz”
banner240

Milletvekili Adayı Arslan, CHP iktidarında nakliye işlerinde mazot desteği ödeneceğini, yol denetim sistemi kurulacağını, trafik sigortalarındaki kesintileri kaldıracaklarını açıkladı, vize sürelerinin de yeniden değerlendirileceğini söyledi.  Milletvekili Adayı Arslan, “Ağır vasıtalarda poliçe fiyatını düşüreceğiz, nakliye araçlarını yenilemek için hurda desteğini arttıracağız. Şoförlerimizin yıpranma payını tanıyarak erken emeklilik yolunu açacağız. Taksicimiz işsiz kalırsa İşsizlik Fonu’na dahil edilerek işsizlik maaşı alacak” dedi.

Milletvekili Adayı Kazım Arslan, CHP’nin nakliye ve şoför esnafının sorunlarına çözüm için aktardığı hususlar şöyle:

MAZOT DESTEĞİ GELİYOR

Taşımacılık sektöründe çalışan şoför ve diğer personelin ücret, fazla çalışma, izin ve sosyal güvenlik sorunlarını çözeceğiz. Yetkili bakanlıklar ve kurumlar aracılığıyla etkin bir yol denetim sistemi kuracağız. TIR parkları ve mola alanlarının polis veya jandarma tarafından korunmasını sağlayacağız. Taksiler için kartlı ödeme sistemlerini teşvik edeceğiz. Araç kilometre kayıt sistemini geliştirerek, 12 ton kapasiteli araç kullanan taşımacılara litrede ortalama 0,25 kuruş mazot destek primi ödeyeceğiz.

SİGORTA VE VERGİ MALİYETLERİ DÜŞECEK

Trafik sigortalarında % 10 SGK, % 5 BSMV kesintilerini kaldırarak, Trafik Sigorta Poliçe fiyatlarında düşüş sağlayacağız. Ağır vasıta araçlarda Trafik Sigortası bedellerini düşüreceğiz. Nakliye sektöründeki küçük esnafın da kredi kullanabilmesi için Bankalar ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri’nin belirlediği koşulları yeniden düzenleyeceğiz.

ARAÇ YENİLEMEDE AVANTAJLAR BÜYÜYECEK

Uluslararası, şehirlerarası ve şehir içi nakliye ve yolcu taşımacılığında kullanılan 20 yaş üzeri araçlar için verilen hurda desteğini arttırarak taşıtların yenilenmesini sağlayacağız. Yetki belgeleri için ödenen ücretleri düşürecek, esnafın taksitle ödeme yapmasına olanak tanıyacağız.

ŞOFÖRLERE ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ VERDİ

Şoförlerimizi yıpranma payı kapsamına alarak erken emekli olma hakkı tanıyacağız. İşsiz kalan ticari araç sahiplerine de İşsizlik Sigortası’ndan yararlanma hakkı tanıyacağız. Korsan taksiciliğe karşı aktif mücadele verecek ve haksız rekabeti önleyeceğiz.Kısacası Nakliyeci ve Şoför esnafı yep yeni çalışma imkanları ile,huzurunu,güvenini ve geleceğini sağlamış olacağız.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 11:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER