banner249

Arslan: “Tüketicinin dosya masrafı ve TRT payını kaldıracağız”

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, CHP iktidarında üretici kadar tüketicinin haklarının da sonuna dek korunacağını belirtti ve tüketici haklarını savunan yeni bir üst kurul kurulacağını açıkladı. Arslan, faturalara ödenen ek bedellerin tüketiciye iade edileceğini, TRT payının ve bandrol bedellerinin de kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Arslan: “Tüketicinin dosya masrafı ve TRT payını kaldıracağız”
banner240

CHP Milletvekili Adayı Kazım Arslan’ın açıklaması şöyle:

TÜKETİCİ HAKKINI EN KOLAY YOLDAN ARAYACAK

“Tüketici Hakları Üst Kurulu”nu kuracağız. BM Tüketici Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ve Tüketici Haklarının Korunması Hakkında Kanun’un eksiksiz uygulanmasını sağlayacağız. Ürün güvenliği ve kalitesine ilişkin denetimleri etkinleştireceğiz. Ürün Güvenliği hakkında Meclis’e sunulup iktidar partisi tarafından yasalaştırılmayan düzenlemenin takipçisi olacağız. Tüketicilerin bilgilenme haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacağız. Sosyal işletme ve kooperatifleri yaygınlaştırarak tedarik zincirindeki ara kademeleri azaltacak ve tüketici fiyatlarını düşüreceğiz. 

FATURALARA ÖDENEN EK BEDELLER İADE EDİLECEK

Tüketicilerden alınan kredi dosya masrafları, kart aidatları, elektrik kayıp kaçak ve sayaç okuma bedellerinin iadesini sağlayacağız. İnternet, TV, telefon gibi ihtiyaçlarını taahhüt vermeden karşılamak isteyen vatandaşımıza yüksek fiyatla hizmet sunulmasına son vereceğiz. Belediyelerin vatandaştan asfalt parası alması uygulamasına son vereceğiz. Vatandaşların faturalarına yansıtılan TRT paylarını ve elektronik cihazlarda ek maliyete neden olan TRT bandrolü uygulamasını kaldıracağız. 

TOPLUM SAĞLIĞI KORUNACAK

Genetik yapısı değiştirilmiş ürünlerin (GDO) ithalatı, üretimi ve tüketiminde AB standartlarını kararlılıkla uygulayacağız. Çocuklarımızın dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenmesi için gerekli önlemleri acilen alacağız. Yasal düzenlemeler ve teşviklerle tüketim maddelerinin doğa dostu olmasını sağlayacağız. İnsan sağlığına zararlı ithal ürünlerin etkin tespitini sağlayarak bu ürünlerin yurtiçinde satılmasını engelleyeceğiz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER