banner249

Arslan işçilere projelerini anlattı

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği farklı meslek çalışanlarına, işçilere CHP’nin yeni projelerini anlattı.

Arslan işçilere projelerini anlattı
banner240

Orman köylüleri, mevsimlik tarım işçileri, inşaat işçileri hakkında CHP’nin somut vaatlerini paylaşan Arslan, çağrı merkezi ve AVM çalışanları, özel güvenlik görevlileri ile din görevlilerinin AKP döneminde görmezden gelinen özlük hakkı taleplerinin CHP iktidarında hangi projelerle çözüleceğini şu sözlerle açıkladı:

ORMAN KÖYLÜLERİNE BEDELSİZ TARIM ARAZİSİ VERİLECEK

Orman köylülerinin ormancılık faaliyetleri ile ilgili çalışmalarını sosyal güvence kapsamına alacağız. Sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlayacağız. Orman içi ve civarında yaşayan orman köylüsüne ve kooperatiflerine ormancılık faaliyetlerinde öncelik vereceğiz. Son dönemde Orman Kanunu’nda orman köylüsü aleyhine yapılan değişiklikleri kaldıracağız. Orman köylerinde kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz. Kooperatiflerin veya üst kuruluşların kendi bünyelerinde Sosyal Yardımlaşma Fonları’nı geliştirecek ve destekleyeceğiz. ORKÖY kredilerinin hibe oranını artıracak, kredi ödeme koşullarını iyileştireceğiz. Orman işlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda devleti işveren statüsünde sorumlu tutacağız. Orman içi boşlukların orman ekosistemini bozmadan orman köylüsünün tarımsal amaçlı kullanımına bedelsiz olarak açacağız. Orman Araştırma Enstitüleri’ne yeniden işlevsellik kazandıracağız.Orman köylüsünün atasından ve babasından kalan orman vasfını kaybetmiş 2/b arazilerini bedelsiz olarak orman köylüsüne vereceğiz.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ HAKKINA KAVUŞACAK

Mevsimlik tarım işçilerinin tamamının İŞ-KUR tarafından kayıt altına alınmasını ve sosyal güvenceye kavuşmasını sağlayacağız. Mevsimlik tarım işçilerini, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu kapsamına alacağız. Aynı işi yapan mevsimlik tarım işçileri arasındaki ücret farklılıklarını gidereceğiz. Mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma ve güvenlik koşullarını iyileştireceğiz. Sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alacağız. Tarım aracılarının meslek odaları tarafından denetlemesini sağlayacağız.

İNŞAAT İŞÇİLERİ GÜVENCEYE KAVUŞACAK 

Kamunun yaptırdığı ve ihale ettirdiği inşaat projelerinde taşeron sistemini kaldırarak tüm işçilerin ana firmaya bağlı ve güvenceli bir biçimde çalışmasını sağlayacağız. İş cinayetlerinin yaşandığı şantiyelerin çalışma izinlerini derhal iptal edeceğiz ve şantiyeyi işleten firmaların inşaat sektöründe faaliyetlerini askıya alacağız. Şantiyelerdeki barınma, yemek, ısınmaya dair koşulların düzeltilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız. 

ÖZEL GÜVENLİK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI GELİYOR

Özel güvenlik çalışanlarının hak ettikleri yıpranma payının verilmesini sağlayacağız. Özel güvenlik çalışanlarının sendikalarda örgütlenmesini teşvik edeceğiz. Görev alanlarının dışında çalıştırılmalarını engelleyeceğiz. 

DİN GÖREVLİLERİNE, AVM ve ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANINA YENİ HAKLAR

Çağrı merkezi çalışanlarını, uğradıkları sözel ve psikolojik şiddete karşı koruyacak ve yıpranma haklarını güvence altına alacağız. Bütün 50/d’li araştırma görevlilerinin iş güvencesine kavuşmasını sağlayacağız. Sayıları yüz binleri bulan işsiz İktisadi idari bilimler fakültesi mezunu gençlerimizin kamuda liyakat ölçütüne göre istihdamını sağlayacağız. AVM çalışanlarının çalışma saatleri, izin günleri ve çalışma koşullarının İş Yasası’na uygun şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Emniyet mensuplarına, hemşirelere, öğretmenlere ve din görevlilerine 3600 ek gösterge hakkı tanıyacağız. 

Kısacası bütün çalışanların haklarının korunması ve çalışma şartlarının Avrupa standartlarına taşınması yönündeki düzenlemeler derhal yapılacak, herkes emeğinin karşılığını mutlaka alacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER