banner249

Ankara’ya Denizli çıkarması! Bakan Zeybekci müjde verdi!

Denizli Platformu ile Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği Denizli Vizyon Başkent Buluşması büyük ilgi gördü. Ankara’da yaşayan üst düzey bürokratları hemşehrileri ile buluşturan organizasyona Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Denizli’den çok sayıda belediye ve dernek başkanı da katıldı. Denizli Platformu Dönem Sözcüsü olan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, etkinliklerine gösterilen ilgiden dolayı Bakan Zeybekci ile davetlilere teşekkür etti. “Birlikten kuvvet doğar” diyen Başkan Erdoğan, Denizlililer’in birlikte hareket ettikçe baş edemeyeceği zorluk, çözemeyeceği sorun olmadığına dikkat çekti. Bu tür buluşmaların şehrin geleceğini şekillendirme anlamında aktif rol oynadığının altını çizdi. Bu arada, gecenin onur konuğu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den de bir müjde geldi.

Ankara’ya Denizli çıkarması! Bakan Zeybekci müjde verdi!
banner240

Ankara Sheraton Otel’deki Denizli Vizyon Başkent Buluşması’na Denizli ve Ankara’dan çok sayıda Denizlili katıldı. Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci’nin himayesinde Denizli Platformu ile Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği organizasyon kokteylle başladı.

KOKTEYLLE BAŞLAYAN ETKİNLİK YEMEKLE DEVAM ETTİ

Kokteylin ardından davetliler, yemeğe geçti. Akşam yemeğinin hemen öncesinde şehitler ve gaziyken vefat etmiş askerler için Kuranı Kerim okundu. Yemek sonrasında ise Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Hasan Oymak, kısa bir açılış konuşması yaptı. Denizli’ye dair her ne varsa önemsediklerini ve bunu hemşerilerinin yararına getirecek girişimlerde bulunduklarını vurguladı. Oymak, “Denizli, bizim ortak paydamız. Onun varlığı ve niteliği, biz Denizlililer’i de değerlendirecektir. O nedenle, böyle bir markayı daha iyiye ve ileriye taşımak hepimizin görevidir” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gecenin “Hoş geldiniz” konuşması, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü olan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, sözlerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’nin sınır güvenliği için Suriye’de yürüttüğü operasyonda görev alan Mehmetçik’e başarı, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar, ailelerine ise sabır dileyerek başladı. Bu arada, Denizlililer’in hep birlikte olmasını, birbirine destek çıkmasını, elbirliğiyle memleketine ve şehrine değer katmasını önemsediğini belirten Başkan Erdoğan, “O nedenle, arada mesafeler olsa da fırsat buldukça, gücümüzün yettiğince bu doğrultuda hareket edip, sosyal sorumluluk bilinciyle ve özveriyle, Denizli’miz için çaba sarf edenleri, biraraya getirmeye çalışıyoruz. Tıpkı, bugün burada olduğu gibi! Biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar! Elbirliğiyle her sorunun, her güçlüğün üstesinden gelinir! Hepimizin bildiği gibi, akıl akıldan üstündür; o sebeple bu tür buluşmalardaki fikir alışverişinden yeni projeler de ortaya çıkar. Bundan memleketimiz ve insanımız kazanır. Ülkemiz, daha iyiye, güzele ancak böyle ulaşır” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’DEKİ GECEYE DE KATILIM YÜKSEK OLMUŞTU”

21 Ocak 2018 Pazar günü, yine Denizli Platformu olarak, Denizli’de de bir etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Erdoğan, “O gün, Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile genel müdürleri ve 10 üst düzey bürokratı, memleketimiz Denizli’de, iş dünyamızla buluşturmuştuk. Bugün de, Ankara’da memleketimiz için çalışan Denizlili bürokratlarımızla, şehrimizin geleceğine yön veren idarecilerini biraraya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz! Biliyoruz ki, bir öncekinde olduğu gibi, buradan da bir sinerji doğacak ve yine memleketimiz kazanacak! Geçen ay yaptığımız toplantıda, işverenlerimiz bir çok soru ve sorununa çözüm buldu… Yeni projelerin adımını attı. Ufkunu açtı! Sonrasındaki geri dönüşlere baktığımızda, Denizli Platformu oldukça verimli ve güzel bir organizasyona imza attı. Bugünün de aynı şekilde geçmesini umuyoruz. Geldiğiniz için, Saygıdeğer Bakanımız’a da bizi burada biraraya getirme imkanı tanıdığı için, şahsım ve Denizli Platformu adına teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN: “SÖZ KONUSU DENİZLİ OLUNCA HEP DESTEK ÇIKTIK”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ellerinden geldiğince söz konusu Denizli olduğunda destek olmaya çalıştıklarını ve hemşehri derneklerine de her zaman sahip çıktıklarını ifade etti. Başkan Zolan, “Gece gündüz demeden Denizlililer’e hizmet ediyoruz. Denizli’miz için ne yapsak azdır; az kalır. Denizli için hep birlikte taş üstüne taş koyabiliyorsak, ne mutlu. Bugün burada da hemşehrilerimiz arasındaki bağın güçlenmesi adına önemli bir etkinliğe imza atanları canı gönülden kutluyorum. Bu gibi organizasyonların sayısı daha da artmalı. Böylelikle tanışıp, kaynaşıp, elbirliğiyle Denizli için çalışabiliriz” dedi.

VALİ KARAHAN: “ELBİRLİĞİYLE DENİZLİ’Yİ DAHA İYİ BİR YERE GETİRECEĞİZ”

Denizli Valisi Hasan Karahan ise konuşmasına, kendisinin Ankaralı olduğunu anımsatarak başladı. Memleketine daha sık gelebilmek için bu tür organizasyonların sayısının artmasını umduğunu belirttiği bir şaka yapmadan da geçmeyen Vali Karahan, “Denizli’yi Ankara'nın desteğiyle daha müreffeh daha yaşanabilir bir yer kılacağız. Sayın bakanımızın himayelerinin yanı sıra Ankara’daki Denizlili zeki bürokratlarımızın katkıları ve yol göstericiliği sayesinde, elbirliğiyle çalışarak daha gelişmiş bir Denizli’ye kavuşacağız” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ, DENİZLİLİLER’İN ANKARA’DA KALABALIK VE ETKİN OLDUĞUNU HATIRLATTI

Konuşmasına “Denizli sevdası, başka bir şeydir” diyerek sözlerine başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, böyle bir milletin evladı olmaktan ve bir Denizlili olmaktan dolayı Allah'a hamd ettiğini dile getirdi. Bakn Zeybekci, “Yıllar önce ‘Denizli, her şeyin en güzeline layıktır. Denizli her şeyi hak ediyor. Denizli, başka bir yere özenen değil özenilen bir şehir olmalı. Değil Ege'nin, Türkiye'nin parmakla gösterilen bir şehri hatta bir dünya şehri olmalı” dedik ve bu amaçla yola çıktık. İlk yola çıktığımız andan itibaren bize bu hizmetlerimizde destek olan ve bize katlanan, o heyecanımızı hiçbir örneği olmadığı halde bize inanan ve destek veren herkesten Allah razı olsun. Bugün burada bir kez daha Denizli’miz adına onlara teşekkür ediyorum. Ve hiç kolay olmasa da ortaya çıkmasında bir nebze olsun vesile olduğumuz o muhteşem şehrin şu andaki haline asıl Denizli’mizin, sizlerin çok büyük katkısı vardır. Onun için bizi Denizli’nin yollarında görenler hala ‘Başkanım’ diye hitap ederler; çünkü bizi öyle tanıdılar. Ve, ‘Allah senden razı olsun’ demezler; ‘Allah sizden razı olsun’ derler. Neden? Çünkü, bu tek adamlık bir şey değildir. Bu tüm Denizli'nin çabasıyla ortaya çıkmış bir başarıdır. Denizlililerle, oda başkanlarımız ve tüm siyasilerimizle beraber yapılan bir iştir. O zaman bir de şansımızı siyasette deneyelim istedik. ‘Acaba Denizli siyasette de lider şehirlerden biri olabilir mi? Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasına girebilir mi?’ diye düşünmeye başladık ve yeri gelince bunu dillendirdik. Diğerleriyle bir rekabet içinde değiliz ama Denizli siyasette lider şehirlerden biri olmalıydı. Bunu bir ekip çalışmasıyla, odaları, dernekleri ve Denizli Platformu ile bir Denizli yürüyüşü olarak gerçekleştirdik. Denizli'den uzayan kol bizden olsun istedik Ne konuda olursa olsun! Bugün artık bilimde birçok profesörümüz, yargıda bugün birçok savcımız, kamuda birçok daire başkanımız, Anayasa Mahkemesi’nden tutun da Yargıtay gibi birçok yerde hemşehrilerimiz var. Denizli’miz artık Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri ve siyasette önde gelen şehirlerden! 3 tane bakan yardımcımız var. Birçok yerde genel müdürümüz, müsteşar ve müsteşar yardımcımız var. Tabi ki Denizli'ye gönül vermiş milletvekillerimiz ile de var. Ve işte biz tüm bunlarla hep Denizli sevdasını konuşuyoruz. Denizli'ye devasa projeler kazandırıyoruz. Çünkü, hep daha iyisine ulaşmak gibi bitmez tükenmez bir hayalimiz var” diye konuştu.

BAKAN ZEYBEKCİ: “DENİZLİ’NİN BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞİYOR!”

Bakan Zeybekci, konuşmasında bir de müjde verdi. Zeybekci, “Şimdi de şehrimizi İzmir'e ve Antalya'ya bağlayacağız. Ve, orta yerde olan Denizli bundan en çok kazanan şehir olacak. ‘İzmir'i Antalya'ya bağlayacağız’ deyince, Aydın ayağa kalktı. Bu arada, Bakanlar Kurulu kararının tüm imzaları tamamlandı. İnşallah önümüzdeki hafta Aydın milletvekillerimiz ile beraber, Başbakan’ımızın son onayını hep beraber takip edelim ve birlikte giderek orada ilgili kararı Başbakan’ımıza imzalatarak, inşallah yaz gelmeden de temelini atalım’ dedik. Çünkü, şöyle bir hayalimiz var… Antalya ile İzmir arası, önümüzdeki beş yıl içinde 20 milyon turistin hareket ettiği bir güzergah haline gelecek. Bu hattın, İzmir'den Antalya'ya gerek otoyollar gerekse hızlı veya hızlandırılmış trenle bağlanması, Türkiye'nin ve bölgenin turizminin yanında İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya, Muğla ve Uşak’a da çok büyük faydası olacak. Bunu söylerken birçok sanayicimiz şunu çok iyi biliyor ki; bu coğrafyanın hem Antalya hem İzmir limanlarına ihraç ürünleri ile ulaşması çok önemli. Denizli'de bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini başardık. Cumhurbaşkanı’mız bize bir konuşmasında üç altın kuralınız olsun demişti… ‘Birincisi, söz söylediğiniz zaman sözünüz doğru olsun. İkincisi, söz verdiğiniz zaman o sözü canınız pahasına tutun. Üçüncüsü de emanete ihanet etmeyin! Yoksa o şehre heyecanla gidemezsiniz’ diye seslenmişti. Yollarda yürürken insanların gösterdiği sevgi her şeye bedel. Çünkü, insanlara bir şekilde hizmet edebilmek, Allah'ın bir lütfudur. Hele bir şehre hizmetkar olabilmek çok başka bir güzelliktir. O nedenle, böyle muhteşem bir şehri hizmetkar olabilmeyi nasip ettiği için Allah'a hamd ediyoruz. Yüz binlerce vatandaşımıza hizmet ederek onların rızasına kavuşmayı nasip ettiği için hamd ediyoruz. Çünkü, O ‘Kullarımın razı olduğundan ben de razıyım’ derse, işte o zaman şu şiiri okumalı; ‘Sevgili, en sevgili, ey sevgili… Uzatma dünya sürgünümü benim’ demeli. Rabbim bizlere öyle gidişler nasip etsin. Bu güzel şehre hizmet etmek için bugüne kadar gayret gösteren herkesten Allah razı olsun. Daha güzel bir Denizli, daha muhteşem bir dünya şehri için durmak yok yola devam!” dedi.

SADECE İKİ TANE ÜRETİLDİ

Gecenin sonunda Denizli Platformu Dönem Sözcüsü olan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Oymak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye günü anısına sadece iki tane üretilmiş el emeği cam bir vazo hediye etti.

DAVETLİLERE, ŞAİR AV. HAYATİ İNANÇ SÜRPRİZİ

Gecede, Ege Bölgesi’nin farklı illerinden gelen milletvekilleri ile Denizlili olan Şair ve Edebiyatçı Av. İnanç da  yer aldı. İnanç, divan edebiyatından okuduğu beyitlerle etkinliğe farklı bir keyif kattı.

Halk oyunları gösterisiyle devam eden gece, davetlilerin toplu halde verdiği pozla sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER