banner249

2. Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü tamamlandı

Bu yıl ikincisi düzenlen ulusal katılımlı “Menderes Yolu Yürüyüşü” üç gündüz ve iki gece konaklamalı olarak gerçekleştirildi. Herhangi bir olumsuzluğun  yaşanmadığı etkinlik :Çal ilçesi Aşağıseyit Köyü ile Bahadınlar köyü arasındaki rotanın yürünmesiyle tamamlandı.

2. Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü tamamlandı
banner240

Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK) liderliğinde  Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK), Nefes Aktivite Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (NEFES), Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubunun(LAODİKYA )ile, Dağ Arama Kurtarma Derneğinin (DAK) düzenlemede ve  yürütmede  görev aldığı etkinlik başarıyla sona erdi.

Etkinliğin ilk günü Çal ilçe merkezindeki küçük bir törenle başladı. Sonra yürüyüşçüler  Çal ilçesi Aşağıseyit Köyün Çayırlık mevkiinde toplanarak yürüyüşe başladılar. Yürüyüşçüler sırasıyla;  Aşağıseyit köyü içerisinden devam ederek Büyük Menderes nehri boyunca yürüyerek Kısık Kanyonu üzerinden kanyon içine indiler. Burada kanyon seyredilip ilk günün kamp yeri olan Kumral Mesireliği’ne ulaşıldı.

 Geceyi burada geçiren katılımcılar sabah erken saatte kampı toplayarak bu kez  Hançalar Köprüsü yolunu izleyerek köprüye ulaştılar. Burada fotoğraf ve dinlenme için mola verildi. Yürüyüşün  devamında ise  Tahta Köprü  mevkiinden geçerek Çalkuyucak köyüne ulaşıldı. Buradaki molanın ardından köyün ardındaki tepe aşılarak Çalçakırlar Köyü yakınındaki Türbeli Tepe de kamp alanına ulaşıldı.  2. Günün gecesini burada konaklayarak geçiren yürüyüşçüler 3. Günün sabahında kamp alanından ayrılarak Çalçakırlar Köyü’nü izleyip fotoğraflayarak yine Büyük Menderes manzaralı yürüyüşle Apollon Lairbenons kutsal alnına ulaştılar. Burada çekilen hatıra fotoğrafları ve öğle yemeği molası sonrası etkinliğin bitirileceği Bahadınlar Köyü’ne yürünerek ulaşıldı. Üç günlük organizasyon burada katılım belgelerinin verilip şehir dışından gelenler ile Denizli il merkezinden katılanların yolcu edilmesiyle son buldu.

Etkinliğe katılacağını bildirip gelemeyen 40  dolayında katılımcının dışında  32 ilden 250 kişinin katılımıyla organizasyon hayata geçirilmiş oldu. Etkinlikte  herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve katılımcıların mutlu olarak ilimizden ayrılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Tek içimizi buran konu ise özellikle Hançalar Köprüsü sonrası Büyük Menderes nehrinin yanına yaklaşılmayacak kadar kirli olmasıydı. Bu konunun ilgili ve yetkililerce kısa sürede dikkate alınarak düzeltileceğine inanıyoruz. 3. Menderes yolu yürüyüşünde daha temiz ve daha güzel rotalarda buluşmak dileğiyle katılan ve katkı veren tüm dostlara kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER