banner249

Vali Atik’ten Çal’a iki müjde

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Çal ilçesinde geçen yıl yanan tarihi Gazi Mektebi’ni Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla restore edileceğini, depreme dayanıksız olduğu için 2018’de yıkılan Çal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapımının kısa süre içinde başlayacağını müjdeledi.

Vali Atik’ten Çal’a iki müjde
banner240

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Her iki okulunda takipçiliğini bırakmadık, ısrarla gündeme getirdik. Denizli Valiliği görevine gelir gelmez konuyla ilgilenen Vali Ali Fuat Atik’ten müjdeli haberi almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çal’da 67 yıl boyunca Ticaret Lisesi, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, son olarak da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okul depreme dayanıksız olduğu için yıkılmıştı.  Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yıkılan okulun yerine 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapacak. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Vali Atik’i ziyaret etti. Vali Atik, bu ziyarette okul inşaatının ihale aşamasına geldiğini, ihalenin kısa süre içinde gerçekleştirileceğini müjdeledi.

YANAN OKUL ÇAL’I ÇOK ÜZMÜŞTÜ

Çal'da 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılan tarihi Çal Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyonu yapılacak. Uzun yıllar öğretmenevi ve halk eğitim merkezi olarak da hizmet veren tarihi bina geçtiğimiz yıl Mart ayında yanmıştı. Vali Atik, önümüzdeki günlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapacaklarını ve restorasyonu belediye desteğiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Tarihi okulun yanması Çal’ı çok üzmüş ve tepkilere neden olmuştu.

AKCAN; “KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMADIK”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli’deki görevine gelir gelmez Çal’ın acil sorunlarına çözüm üretilmesine katkı veren Vali Atik’e teşekkür etti, “Tarihi okulumuz yandığı günden bu yana restorasyon için defalarca görüşmeler yaptık. Yine yıkılan okulun yerine okul yapılması için de çok çabaladık. Bu iki konunun peşini bırakmadık.

Denizli Valimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, AK Parti Gurup Başkan Vekili Cahit Özkan, milletvekili Ahmet Yıldız ve diğer Denizli milletvekillerimize, TOKİ’ye teşekkürü borç biliyoruz. Denizli Valisi Sayın Atik’i ziyaretimde müjdeli haberi aldık. Ayrıca, ‘Yanan okul Çal’ın namus meselesi olmuştur’ diyerek, konuyla yakından ilgilenen Sayın Kaymakamımız Selin Sarı’ya da yine halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER