banner249

Süzek, evlatlarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler, bizler için son derece kıymetlidir

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Belediye Başkan Aday Adayı Şeniz Süzek Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bütün öğretmenlere teşekkür mesajı yayımladı. Doğan, eğitim politikalarındaki yanlışlara rağmen, aydınlık bir gelecek inşa etmek için var gücüyle çaba gösteren öğretmenlere değindi.

Süzek, evlatlarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler, bizler için son derece kıymetlidir
banner240

Şeniz Süzek Doğan, “Eğitim ve öğretimin değeri, şüphesiz ki tartışılmaz. Çağdaş ulus ünvanını kazanmak gayesinde olan bütün milletler doğru eğitim ve öğretim politikaları uygulamak zorundadır. Bu konuda en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Evlatlarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler, bizler için son derece kıymetlidir” dedi.

Doğan mesajına, “Nasıl ki toprağa doğru tohumu eker, gerekli bakımı yaparsanız güzel, kaliteli ürün elde edersiniz, eğitim ile de toplumun geleceğini daha sağlıklı, daha ferah ve daha aydınlık hale getirirsiniz. Bugünlerde aydınlık Türkiye için en çok ihtiyacımız olan şey nitelikli, eşitlikçi eğitimdir. Kuruluş ve kurtuluşumuzun öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca büyük önem verdiği öğretmenler geleceğimizi şekillendirecektir. Başöğrtemenimizin de söylediği gibi “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” bu vesile ile, aydınlık yarınlar yaratmak için gecesini gündüzüne katıp, yeri geldiğinde mesleğinden ziyade ebeveynlik yaparak emek veren bütün öğretmenlere teşekkürü borç bilirim” devam etti..

POLİTİK YANLIŞLARIN BEDELİNİ ÖĞRETMENLERİMİZ ÖDÜYOR

Öğretmenlerin gördüğü şiddete ve olumsuz eğitim politikalarına değinen Doğan, “Ülkemiz de maalesef uzun yıllardır atama, ekonomik sorunlar ve yap boz tahtasına dönüşen müfredat gibi büyük sorunlar ile boğuşmak zorunda bırakılan öğretmenlerimiz büyük fedakarlıkla mesleklerini icra etmeye çalışıyorlar. Bu fedakarlıklarına rağmen, pek çok öğretmenimiz görevlerini icra etmeye çalışırken şiddet görüyor hatta öldürülüyor.

Eğitim politikalarındaki yanlışların bedelini ağır şekilde ödemek zorunda kalan öğretmenlerimiz yılmadan, usanmadan gelecek yarınlar için mücadele vermeye devam ediyor. Yıllarca emek verip, eğitim alan, üstüne formasyon eğitimine tabi tutulan atanmak için KPSS ile boğuşan buna rağmen işsiz kalan binlerce öğretmenimiz bugün başka meslekleri yapmak zorunda bırakılıyor. Bütün bu süreçlerden geçmesine rağmen, pek çok öğretmen ataması yapılmadığı için hayatına son veriyor.

Tüm bu olumsuzlukları düzeltmek ve aydınlık bir gelecek inşa etmek için bıkmadan, usanmadan mücadele veren eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, verdikleri onurlu mücadele sırasında hayatını kaybeden şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 12:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER