S.O.S YAL MEDYA VE PSİKOLOJİM

Okumayı biliyorsunuz ancak okuyabiliyormusunuz?

Günümüzde uzun yazıları okuyabilen kişi sayısı her geçen gün azalıyor. Okumayı bilen ancak uzun yazıları okumayan, okuyamayan kişi sayısı arttı.

Yazarlık mesleğinin geleceğinden endişeliyim. Yazarlığın gelecekte pek revaçta bir meslek olmayacağını düşünüyorum.

Uzun yazıların okunma oranının her geçen gün düştüğü dünyada, yazarlık yapmak yel değirmenlerine karşı savaş açmak olsada buradayım ve burada olmaya devam edeceğim.

…  

Bilmek önemli bir eylemdir. Özellikle “tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimdir” diyen bir filzofun yaşadığı dünyada, bilmek çok önemli bir eylemdir.

Okuma oranının düşmesine karşı “bilgin” oranının arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Aslında bildiğini sanan cahiller dünyası demek daha doğru olur. Bunun sebebi insan beyninin kontrolsüz bilgi akışına maruz kalmasıdır.

Tüm dünya ülkelerinde durum budur. Sistemi yazanlar, sistemi yönetenler ve uygulayanlar temel strateji olarak düşünmeyen beyinler istiyorlar. Bunu nasıl yaptıklarını tek cümle ile özetleyeyim. Bilgi alarak cahilleşme.

Bilgi alarak cahilleşmek ne kadar ironik değil mi? Vitamin değeri olmayan besinleri yediğinizde midenize bir şeyler gider ancak vücudunuza hiçbir faydası olmaz. Değeri olmayan bilgiyi alırsınız, beyninize bir şey gider ancak bunun niteliği, niceliği sorgulanmadığı için vitamin değeri olmayan besin maddesine dönüşür.

İşin kötü tarafı, vitamin değeri olmayan o besin maddesi, eninde sonunda vücuttan atılır ve vücut rahatlar. Değersiz bilgi bir yerlerde hep kalır. Çok önemsiz gibi görünen bu durum tam anlamıyla subliminal saldırıdır. “2019 yılında Türkiye batacak, beter olacağız.” Bu paylaşımı yapan kişi sizce hayatınızı nasıl etkiliyor?  

Sosyal medya bilgi kirliliğinin en yoğun olduğu yerdir. Beyni kirli insanların yoğun olduğu yerlerden biridir. Gerçek hayatında sosyal statü kazanamayan birçok insan sosyal medyada statü kazanmaya çalışır. “LİKE” kaygısı ile yaşayan, ego tatmini arayan, bilgi kirliliği oluşturan bu kişilerden uzaklaşın.

Bu kişiler ülke yönetir, ekonomi yönetir, ırkçılık söylemleri ile sizi tahrik eder, değerlerinize saldırır, psikolojinizi “siz farkında olmadan” alt üst eder.

Beyninizi rahatlatmak için temizlik yapmanızı tavsiye ediyorum. Pozitif enerjiye sahip insanları hayatınızda tutmaya özen gösterin. Size değer katan insanlar olsun hayatınızda. Bu şekilde kendinize değer katar, hayatı daha zevkli hale getirirsiniz. Esen Kalın.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.