banner249

SEVİYE’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI

Seviye Okullarında düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışması heyecanlı anlara sahne oldu. 

SEVİYE’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI
banner240

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmaya ortaokul  ve den birçok öğrencinin katıldı. Öğrencilerden bazıları yüksek sesle, bazıları duygulu bir tonda, bazıları da beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşını 6 kişilik jüri üyesine beğendirmeye çalıştı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıl dönümünde okulumuzda İstiklal Marşı’mızı güzel okuma yarışması düzenlendi. Seviye Anadolu Lisesi ve Ortaokulunda birçok öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada hem ortaokulumuzdan hem de lisemizden ayrı ayrı ilk üç öğrenciyi 6 öğretmenimizden oluşan jüri aracılığıyla belirledik. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlamayla okuma, duraklamalara ve ulamalara uygun okuma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, şiir diline uygun okuma, kelimeleri doğru ifade etme, sahne ve konuya hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak puan verdiler.
Yarışma sonunda, ortaokullar arası yarışma birincisi  Hilal Demirtürk , Alara Altan ikinci ve Nehir Acar üçüncü oldu. Liseler arası yarışma birincisi Ceylin Ünal, Beste Engin ikinci ve Busenur Ucer üçüncü oldu. Yarışmaya katılma ve İstiklal Marşı’mızı okuma özgüvenini gösteren ve dereceye giren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere İstiklal Marşının kabul yıl dönümü programında plaket verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER