banner249

Rektör ekrana çıktı!

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, DRT Denizli TV ekranlarında yayınlanan ve İrfan Atasoy’un hazırlayıp sunduğu “Haftaya Bakış” programına konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, göreve geldiği günden itibaren Üniversitede yapılan yeniliklerden, hayata geçirilmesi planlanan projelerden ve eğitim öğretim modeli hakkında merak edilen soruları yanıtladı.  

Rektör ekrana çıktı!
banner240

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, DRT Denizli TV ekranlarında yayınlanan “Haftaya Bakış” programının konuğu oldu ve sunucu İrfan Atasoy’un sorularını yanıtladı. Programda ilk olarak göreve geldiği günden bugüne geçen süreci değerlendiren Rektör Prof. Dr. Kutluhan, üniversitede çalışan personelden, öğretim üyelerine kadar herkesin bu yönetim sürecine önemli katkılar sunduğunu hatırlattı. Meseleleri de istişare yaparak çözüme kavuşturduklarını ifade eden, altı aydır yoğun bir süreç yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Olabildiğince yol almak istiyoruz. Bu yüzden ciddi efor sarf ediyoruz. Bu süreçte iki bakanımız özellikle programlarının bir kısmını bize ayırdılar. Bu bizim için çok büyük bir şeref oldu. Üniversitemiz adına da büyük katkıları oldu. Diğer taraftan bilimsel kariyerlerin yükseltilmesi meselesi var. Bu konuda da epey yol kat ettik. İç huzuru ve barışı sağlamak için bu da çok önemli. Bunu da başardık” şeklinde konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren hız kazanan çalışmalar ve elde edilen başarılar konusunda ilk olarak değişen ve gelişen dünyada Pamukkale Üniversitesi’nin başta uzay teknolojiler olmak üzere teknoloji alanında yaptığı çalışmalar ve elde edilen başarılara değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, TEKNOFEST’in ülkemiz için çağ atlatan bir festival olduğunu söyledi. İki yıl üst üste farklı kategorilerde PAÜ takımlarının önemli dereceler alarak kendilerini gururlandırdığını belirten Prof. Dr. Kutluhan, TEKNOFEST’e geçen yıl 24 takım ile müracaat eden Pamukkale Üniversitesi’nin gelecek yıl 50’den fazla takımla müracaat etmeyi hedeflediğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, konuşmasının devamında şunları söyledi, “TEKNOFEST, ülkemiz için gerçekten çok yararlı. Yeni buluşların, yeni icatların yolunu açıyor. Buradan Selçuk Bayraktar beye de teşekkür ediyorum. Biz geleceğimizi teminat altına alacak gençlerimizi şimdiden görüyoruz. TEKNOFEST’e katılım ve burada yarışma anlamında Üniversitemizin tüm imkânlarıyla, sanayici ve iş adamlarımızın da desteğini alarak daha büyük başarılar elde edebiliriz. Denizli neden TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmasın? Belki de TEKNOFEST’i Denizli’de ağırlayacağız. Böyle bir hedefimiz de var.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER