banner249

Kurban bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban bayramı ne zaman? 2019 resmî tatiller

Milyonlarca vatandaşı beklediği ‘Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?’ sorusunun yanıtı haberimizde. Her yıl 9 gün olarak kararlaştırılan Kurban bayramı ne zaman? sorusu, merak ediliyor. 2019 yılı resmî tatiller takvimine göre daha önceden Kurban bayramı tarihleri belirlenmişti. İşte Kurban bayramı tatil süresi ve net takvimi…

banner240

Milyonlarca vatandaş, mübarek Kurban bayramını iple çekiyor. ‘2019’da Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?’ sorusuna yanıt arayanlar, Kurban bayramının ne zaman olduğunu da araştırıyor. Buna göre bir tatil planı yapmayı düşünenler, ‘Kurban bayramı tatili uzatıldı mı?’ gibi sorunun cevabını internette araştırıyor. Hükûmetten Kurban bayramı tatil süreleri ile ilgili gelecek son dakika haberleri ise yuzhaber.com.tr adresinde yer alıyor…

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban bayramı tarihlerini öğrenmek isteyenler, ‘2019 kurban bayramı hangi tarihte? Kurban bayramı ne zaman olacak?’ gibi sorularla net tarihe ulaşmaya çalışıyor. 2019 resmî tatiller takvimine göre Kurban bayramı bu yıl 11 Ağustos-14 Ağustos 2019 tarihlerinde idrak edilecek. 10 Ağustos Cumartesi günü ise arefe günü olarak kutlanacak. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Normal şartlarda Kurban bayramı tatili şu an için 4 gün olarak görülüyor. 10 Ağustos Cumartesi günü arefe, 11 Ağustos Pazar Kurban bayramının 1. günü, 12 Ağustos Pazartesi, 13 Ağustos Salı ve 14 Ağustos yani Kurban bayramının 4. günü Çarşamba, kesin olarak resmî tatil olacak. Turizm şirketleri, yetkililerden Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını istiyor. Her sene 9 gün olarak kutlanan Kurban bayramının bu yıl da 9 güne çıkarılacağı düşünülüyor. Kesin olmamakla birlikte 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma gününü de tatil yaparak, hafta sonu 17-18 Ağustos ile birlikte Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması bekleniyor. Hükûmetten bu yönde gelecek son dakika açıklamaları yuzhaber.com.tr’de yer alacak. 

2019 RESMÎ TATİLLER TAKVİMİ
 
30 Ağustos Cuma Zafer Bayramı
28 Ekim Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi
29 Ekim Salı Cumhuriyet Bayramı

TATİL 9 GÜN OLACAK MI?
 
Turizm sektörü, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasını istiyor. Bayram tatilinin 10 Ağustos arefe günü de dâhil olmak üzere 14 Ağustos Çarşamba günü sona ereceğini, perşembe ve cuma günleriyle birleştirilerek 9 güne çıkartılmasının iyi bir karar olacağını vurgulayan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, insanların kurban da keseceği için memleketine gideceğini kaydederek, ilk 4-5 gün kurban kesimi, akraba ziyaretleri ile geçebileceğini, kalan günlerin de tatil için ayrılabileceğini öne sürdü. 

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 20:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER