banner249

Kazım Abimiz siyasetin duayeniydi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran ayında hayatını kaybeden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın isminin verildiği parkta Kazım Arslan Anıtı’nı açtı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kazım Arslan, bizim abimizdi. O siyasetin duayeniydi. Çok erken yaşta kaybettik. Kazım abimizi sevgiyle, saygıyla rahmetle anıyorum” dedi.

Kazım Abimiz siyasetin duayeniydi!
banner240

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli programı kapsamında Merkezefendi’ye geldi. Selçukbey Mahallesi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi tarafından Haziran ayında hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın isminin verildiği parkta ‘Kazım Arslan Anıtı’nı açtı. Gerçekleştirilen açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Seyit Torun, Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, İl ve İlçe yöneticileri, meclis üyeleri, CHP Denizli Milletvekili merhum Kazım Arslan’ın eşi Nursel Arslan ve çocukları ile vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN DOĞAN, “O BİZİM ABİMİZDİ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kazım Arslan, bizim abimizdi. O siyasetin duayeniydi. O bizim dert ortağımızdı. O bir cumhuriyet sevdalısıydı. O kendisini Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamıştı. Maalesef Kazım abimizi çok erken yaşta kaybettik. Bir kez daha ruhu şad olsun. Bugün bu parkımızın ismini Kazım Arslan olarak vermek için burada toplanmış bulunmaktayız. Katılımınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DERMAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ”

Başkan Doğan, “Merkezefendili hemşerilerimizin teveccühüyle Merkezefendi Belediyemizi, Cumhuriyet Halk Partili yaptık. Ortak akıl şiarıyla çıktığımız bu yolda muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimizle birlikte 2020-2024 stratejik planımızı hazırladık. Göreve geldiğim ilk günden itibaren din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmaksızın herkese eşit hizmet vermeye çalıştım. Şunu itiraf edeceğim. Bir kadın başkan olarak çocukların, kadınların ve dezavantajlı grupların benim gönlümde yeri ayrı. Sizin de belirttiğiniz gibi Merkezefendimiz ’de derman belediyecilik anlayışını sürdürmek için yola çıktık. Sosyal yardım yönetmeliğimiz gereği 31 Mart’tan bu yana 521 aileye yardımda bulunduk. İlçemiz sınırlarında 2 ve 5 yaş arasındaki çocuklarımıza ‘Merkezefendi Halk Sütümüzü’ gerçekleştirdik, bu hafta içi itibariyle de dezavantajlı mahallelerimizden başlamak üzere dağıtımına başlıyoruz. Engelsiz Yaşam Akademimizde engelli çocuklarımız için eğitimimiz devam ediyor. Bizim için bu yeni dönemde kreşler çok önemli. Merkezefendi’de dezavantajlı mahallelerimizden başlamak üzere birçok kreşi inşa etmek istiyoruz. Sevindik mahallemizde kreş inşaatıyla başladık” diye konuştu.

“BÜYÜK DEĞİŞİM BAŞLIYOR DEMİŞTİK”

Merkezefendi’nin Denizli’nin incisi olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Büyük değişim başlıyor diye yola çıkmıştık. Merkezefendimizde 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos Bayramlarımızı daha büyük bir coşkuyla kutladık. Adeta Merkezefendimiz bayramlarımızda tek yürek oldu. Yine bunun yanı sıra dini bayramlarımızda aynı coşkuyla kutlamaya devam ettik. Merkezefendimiz, Denizlimizin incisi. Denizlimizin gözbebeği ilçelerinden bir tanesi. İlçemizde ekonomik ve sosyal durum üst düzeyde. Yine birçok özel okulun, birçok eğitim kurumunun olduğu bir bölge. 2020 bütçesinde eğitime ayırdığımız pay çok fazla olacak” dedi.

“İLK 5 AYDA 15 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”

Başkan Doğan, “Korolarımız bizim için çok önemli. Yetenekli ama ekonomik ve sosyal durumu iyi olmayan çocuklarımız için enstrüman kurslarımız devam ediyor. Bu dönemden başlamak üzere şehrimizin farklı bölgelerinde konserlerimiz olacak. En büyük hayallerimden bir tanesi de özellikle Sevindik Mahallesi’nde ve Sümer Mahallesi’nde yaz konserlerimizi ve enstrüman çalma işlemlerimizi devam ettirmek. Tabi bunun yanında fen işlerimiz burada çok güzel çalışıyorlar. Toplamda 25 adet futbol sahası büyüklüğünde standartlara uygun yol yaptık. Park bahçeler ekibimizle birlikte 1 milyon 210 bin metrekare yeşil alana bakmaktayız. Genel Başkanım sizin de dediğiniz gibi diğer önemli bir konuda israf. İsraf bizim için çok önemli. 42 Milyon borçla aldığımız Merkezefendi Belediyemizi ilk 5 ayında 15 Milyon borç ödedik. Bu anlamda israfa son verdik” diye konuştu.

“SEVGİYİ, KARDEŞLİĞİ, MUTLULUĞU TESİS ETMEK İÇİN GELDİK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, en önemli projesinin sevgi olduğunu söyledi. Başkan Doğan, “Artı bir proje ile çıkmıştım. Artı bir proje benim için çok önemliydi. O da sevgiydi. Bizler Merkezefendi’de sevgiyi, kardeşliği, mutluluğu tesis etmek için geldik. Tabi ilk önce çalışma arkadaşlarımla birlikte önce sevgiyle başladık bu yolda. Ben burada emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma, basın mensuplarına, değerli hemşerilerime ve polis arkadaşlarıma ayrıca çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanım, ilçemize teşviklerinizden dolayı büyük bir mutluluk ve onur duydum. İyi ki varsınız. İyi ki geldiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha Kazım Arslan abimizi de sevgiyle, saygıyla rahmetle anıyorum” dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER