banner249

İşte bu alkışlanır!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkan Adayı Hasan Hüseyin Bayram'a Denizli'den tam destek geldi.

İşte bu alkışlanır!
banner240

Denizli'de ziyaretlerde bulunan ve sektör temsilcileri ile bir araya gelen Bayram, yeni dönemle TETSİAD'ı, üyelerin haklarını koruma noktasında daha aktif hale getireceklerini belirterek, hazırlayacakları Fuar Anayasası ile EVTEKS Fuarı'nda yaşanan adaletsizliği ve haksız rekabeti ortadan kaldıracaklarını söyledi. Bayram, "TETSİAD'ı kendi ofislerinin konforunda üyelerimizin hizmetine açacağız" dedi.
 

TETSİAD 27 Ağustos'ta genel kurul yapmaya hazırlanırken, TETSİAD kurucularından, Başkan Adayı Hasan Hüseyin Bayram, tekstilin kalbi Denizli'ye çıkarma yaptı. Bayram, iki gün süren temasları sırasında 20'den fazla TETSİAD üyesi iş yerini ziyaret etti, daha sonra da üyelerin yoğun katılımıyla Denizli Polis Evi'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya; Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu da hazır bulundu.
 

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan TETSİAD Başkan Adayı Hasan Hüseyin Bayram, konuşmasının ilk bölümünde Denizli'nin sektör açısından önemine değindi. Denizli'nin sektörün adete kalbi konumunda olduğunu anlatan Bayram "Denizli, ihracata dayalı sanayileşmesiyle kısa sürede ismini marka yaptı. Ülkemizin ilk 10 ihracatçısından, en büyük 8 ekonomisinden biri olan Denizli, tekstilin de anavatanı. Öyle ki Türkiye’den ihraç edilen havlunun %70’i, bornozun da %63’ü buradan yapılıyor" dedi.

"TETSİAD'A HAK ETTİĞİ İTİBARI KAZANDIRACAĞIZ"
Ev tekstili sektörünün geçmişten gelen kültürel mirasla günümüz değerlerini harmanlayarak kendine özgü bir tarz yakaladığını ifade eden TETSİAD Başkan Adayı Bayram, tam olarak hak ettiği noktada bulunmadığını söyledi. Bunun en büyük sorumlularından birinin de Türk ev tekstilcisinin derdiyle dertlenmeyen TETSİAD yöneticileri olduğunu kaydetti. Bayram ev tekstilini hak ettiği konuma getirmek ve yeni pazarlar bulmak, TETSİAD'a şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışını hakim kılmak için aday olduğunu söyledi.
 

Dünyada yaşanan rekabet ortamının, yeni değerler üretmeyi, katma değeri ve rekabet gücünü sürekli arttırmayı, farklı girişim ve stratejileri zorunlu kıldığına dikkat çeken Hasan Hüseyin Bayram, Türkiye'yi sadece üreten ve pazarlayan bir konumdan çıkarak, tasarlayan ve marka oluşturan bir ülke konumuna getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi, "2018 yılındaki ihracatımız 2,7 milyar dolar olurken, dünya pazarlarındaki payımız da yüzde 4.5'e yükseldi. Bununla birlikte ev tekstilinde kilogram başı ortalama ihracat değerini 8.5 dolar değerine taşıyan ender sektörlerden biriyiz. Ancak bu rakamları ve oranları aşmak zorundayız. Bunun için de yeni pazarlara ihtiyacımız var. Yatan değil, sektörün gelişimi için gecesini gündüzüne katan bir TETSİAD yönetimine ihtiyaç var."
 

Sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bildiklerini ifade eden TETSİAD Başkan Adayı Hasan Hüseyin Bayram, TETSİAD'ı yeni dönemde üyelerin görüş, öneri ve beklentileri doğrultusunda yeni bir vizyona kavuşturacaklarını söyledi. "Gelin, sektör temsilcilerimizin buluştuğu tek platform olan TETSİAD'da, Türkiye'nin ev tekstilcileri olarak, geleceği hep birlikte planlayalım" diyen Bayram, vaatlerini ve projelerini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2019, 21:29

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER