banner249

İkinci elde flaş gelişme!

İkinci el araç fiyatlarının önlenemez yükselişi, Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, ikinci el araç ticaretine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirecek.

İkinci elde flaş gelişme!
banner240

Koronavirüs salgını nedeniyle otomobil pazarına olan ilgiyi bir hayli azaltmış, ancak normalleşme döneminde pazar yeniden hareketlenmişti. Yaşanan ekonomik gerileme ve insanların toplu taşıma kullanımından vazgeçmesi, daha çok ikinci el araçlara olan ilgiyi artırınca fiyatlar da sürekli olarak arttı. Özellikle internet siteleri üzerinden yapılan satışlarda, fahiş fiyatlar her geçen gün daha da belirginleşti. Öyle ki, külüstür diye tabir edilen araçlar bile internet sitelerindeki ilan fiyatlarıyla dudak uçuklatıyor.

BAKANLIK OLAYA EL ATTI
Satıcıların fahiş fiyat uygulaması, piyasada da önlenemez bir yükselişe neden oluyor. Durum böyle olunc, Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, ikinci el araç ticaretine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

YETKİ BELGESİ OLMAYANA SATIŞ YOK
Bakanlığın şu anda üzerinde çalıştığı taslağa göre, 2. el araçların satışında yetki belgesi şartı getiriliyor. Ayrıca yeni düzenlemeye göre; otomobil satılması, satışından vazgeçilmesi veya taşıt teslim belgesinin süresinin sona ermesi durumunda satış ilanı üç gün içinde kaldırılacak. İnternet ortamındaki mağazanın adı olarak gerçek işletme adının kullanılması gerekecek.

EKSPERTİZ RAPORLARINDA DÜZENLEME
Yeni düzenlemeye göre ekspertiz raporu, satışın yapıldığı tarihten önceki 7 gün içinde alınacak. Taşıtın gerçek durumuna aykırı ekspertiz raporu düzenleyen işletmeler, uyarıya rağmen yine aykırı rapor hazırlarlarsa yeterlilik belgeleri TSE tarafından iptal edilecek ve bu işletmelere, 2 yıl boyunca aynı konuda yeterlilik belgesi verilmeyecek.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER