banner249

Hocam bu da iş mi?

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nden bugün basın kuruluşlarına geçilen haberde el yıkamanın önemine değinildi. Bu durum, dünyada bilimin yeni keşifler peşinde koşarken, bizim hala ellerin nasıl yıkandığı konusu gündeme geliyor yorumlarına neden oldu.

Hocam bu da iş mi?
banner240

Pamukkale Üniversitesi 15 Ekim Küresel El Yıkama Günü dolayısıyla medya kuruluşlarına bir haber servis etti. Haberde konuyla ilgili Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut’tan görüş alındı. 

Dünya Tıp Literatürüne girecek yeni keşifler peşinde koşarken PAÜ’den servis edilen haber kamuoyunu şaşırttı. Çünkü haberde el yıkamanın önemi ve nasıl yapıldığıyla ilgili bilgilere yer verildi. Oysa toplumda el yıkamaya ilgili bilinç oldukça yüksek iken.

Prof. Dr. Hüseyin Turgut, el yıkamasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Küresel olarak, dünya nüfusunun sadece% 60'ı temel bir el yıkama tesisine erişebildiği bilinmektedir. Hassas gruplar arasında, el yıkama daha büyük bir zorluktur. Sabunla elde yıkama, bu ortamlarda ishal oranını neredeyse yarı yarıya azaltabilir. Sabunla elde yıkama, herkes için sağlığı sağlamanın kritik bir yoludur. Küresel El Yıkama Günü, el yıkamanın önemi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Gün, el yıkama alışkanlıklarını destekleme ve sürdürme eylemini teşvik eder.

Bu Küresel El Yıkama Gününde bir fark yaratabileceğiniz birkaç yol özellikle başkalarını yemeden, pişirmeden veya beslemeden önce ellerinizi kritik zamanlarda sabunla yıkayın. İyi el yıkama davranışını modelleyin ve yemekten önce her zaman ellerini yıkamasını başkalarına hatırlatın veya yardım edin. El yıkamayı ailenizin bir parçası haline getirin. Ellerinizi evde, toplumunuzda, okullarda, işyerlerinde ve sağlık tesislerinde yıkamak için yerler oluşturun. Araştırmada, politikada, programlarda ve savunuculukta etkili el yıkama davranışı değişimini teşvik edin.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER