banner249

Gençler gelecekten umutlu

Genç Memur-Sen , ‘16 Nisan halk oylaması, seçme ve seçilme yaşının 18'e indirilmesi gibi konularda basın açıklaması yaptı.

Gençler gelecekten umutlu
banner240

Memur-Sen İl Binasında düzenlenen toplantıda konuşan  
Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin Karaman ,“ 15 Temmuz sürecinde gençler hakkında öngörülen onca olumsuz çıkarım, gençliğimizin darbeye karşı duruşlarıyla boşa çıkmıştır. Eşitlik ilkesinden de yola çıkacak olursak; burada yine sıkıntılı bir durum vardır. Zira bir insan seçme hakkına sahipse seçilme hakkına sahip olması da tabiidir. Bu vatan evlatları 18-20'li yaşlarında vatan uğruna canlarını verecek basirete sahipse, milletvekili de olabilir” dedi.

Muhalefetin eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Yasin Karaman, “Globalleşen dünyada Çin gibi nüfus kalabalığının yaşandığı ülkeler bile gençlik politikasında değişikliğe gidiyor. Bunun amacı genç nüfus avantajını kullanmaktır. Türkiye dünyanın en avantajlı ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu sebeple eldeki bu gücü güçlü bir avantaja dönüştürmek ülkemizin lehinedir. Böyle olunca gençliğimizin her alanda önünü açmak gerekir diye düşünüyoruz. Tabi bunu yaparken altyapısını sağlam oluşturmak gerekir. Meclis'in "çocuklarlarla doldurulacağı" algısı bu nedenle gerçeklerle uyuşmuyor” diye konuştu.

Referandumla ilgili gençlerin düşencisini açıklayan Başkan Kahraman, “Anayasalar bir ülkenin geleceğini şekillendiren metinlerdir. Geleceğin Türkiye'sini yönetecek gençlerin fikirleri önemli olduğunu düşünüyoruz., Gençlerin fikir ve düşüncelerin yer aldığı, seçme ve seçilmede eşitliğin sağlandığı bir anayasal değişikliğe gençler evet diyor. Çünkü gençler temsilde adaletin, yönetimde istikrarın sağlanması, parlamentonun halka karşı sorumluluğunun artması, ekonomiye güvenin artması için yeni anayasa paketiyle gerçekleşecek sistemin Türkiye'ye uygun olacağını düşünüyor”şeklinde konuştu.

     

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER