banner249

Esila’nın ölümünde kim suçlu?

Bundan 1 yıl önce Muş’un Sütlüce Mahallesi'nde altı katlı bir binanın asansör boşluğundan düşerek hayatını kaybeden Esila Bayram’ın ölümünden kimin suçlu olduğu bir türlü bulunamıyor. Bilirkişi raporu üzerine soruşturma izni isteyen savcılık, Muş Valiliği’nin engeline takıldı. Valilik, bir çocuğun ölümüne sebep olan asansör faciası için soruşturma izni vermedi.

Esila’nın ölümünde kim suçlu?
banner240

Muş’ta geçen yıl bir çocuğun ölümüne neden olan asansör faciasında savcılık ihmali olduğu gerekçesiyle Muş Belediyesi hakkında valilikten soruşturma izni istedi. Ancak Muş Valiliği, skandal bir karara imza atarak bilirkişi raporuna rağmen soruşturma izni vermedi.

OTURMA İZNİ YOK AMA TÜM EVLER DOLU

Alınan bilgiye göre, Olay sonrası soruşturma başlatan savcılığın talebi üzerine ilgili binada inceleme yapan bir heyet tarafından bilirkişi raporu hazırlandı. Bilirkişi olayda Muş Belediyesi’ni kusurlu buldu. Bilirkişi kusur raporunda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “ Söz konusu binanın Ruhsatının Belediye tarafından takip edilmemesi, oturum izni alınmadan binaya yerleşmelerin önüne geçilmemesi ve diğer gerekli takiplerin yapılmaması sebebiyle Muş Belediyesi tali kusurludur."

!BİR ÇOCUK ÖLMÜŞ AMA VALİLİK KUSUR YOK’ DİYOR

Bilirkişi raporu üzerine savcılık, Muş Belediyesi hakkında Valilik’ten soruşma izni istedi. Ancak Valilik, olayda belediyenin bir kusuru olmadığı gerekçesiyle soruşturma talebini geri çevirdi. Konuyla ilgili valilik kararında şöyle dendi: "Kusur raporunda kusura yönelik yasal dayanak belirtilmediğinden, gerekli tedbir ve önlemlerin mal sahibince, işverence alınması gerektiği gerekçesiyle soruşturma izni verilmemiştir."

AİLE İHMALİ OLANLARIN YARGILANMASINI İSTİYOR

Esila Bayram’ın ailesi ise adil bir soruşturma yapılarak varsa sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Esila'nın ailesi imar kanununu dayanak göstererek, 'Valilik idare kurulunun yasal dayanak olmadığı gerekçesine itiraz etmektedir' diyerek şu ifadelere yer verdiler: "3194 sayılı imar kanunu madde 31: kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmazlar. Buna rağmen olayın gerçekleştiği binada Elektrik, Su ve Kanalizasyon hizmeti verilmektedir. Yani Belediye bu binanın kullanımına resmi olarak değilse de, zımnen izin vermiştir."

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 13:31

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ömer kızılsoy
ömer kızılsoy - 5 yıl Önce

Mus belediyesi yakti bizi bu kat izni vererek müteahhitlerin iflasina neden olduklari gibi görüntü ve cevre kirliliğine yol acti herseyi gectik neden bu kadar ihmalkarlik var madem resmi olarak izin vermemissiniz vneden zımmi olarak izin veriyorsunuz neden yapilan isler takip edilmiyor canimiz bu kadardami ucuz birseylerin yolunda gidebilmesi icin olmemizmi lazim lanet olsun...

Merve küçük
Merve küçük - 5 yıl Önce

Yazıklar olsun o ailenin alacağı tek-bir değil bu adalet bunu göremeyecek kadar..

kadir çelik
kadir çelik @Merve küçük - 5 yıl Önce

Yazık kızcagız ya

SIRADAKİ HABER