banner249

Elektriksiz kalabilir!

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan işletme, devletin resmi kurumu EPAİŞ’tan sonra İzmir ve Manisa’nın elektrik tedarik şirketi olan Gediz Elektrik’e karşı da yasal yükümlülüklerini yerine getiremedi.

Elektriksiz kalabilir!
banner240

2018 yılından bu yana konkordato sürecinde bulunan Keskinoğlu Tavukçuluğun, Türkiye enerji piyasasının resmi işletme kuruluşu EPİAŞ’tan sonra görevli elektrik tedarik şirketine karşı da yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği öğrenildi. Firmanın bu yüzden Manisa’nın Akhisar ilçesindeki üretim tesisleri enerjisiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Alınan bilgiye göre, EPİAŞ’tan enerji ticaretine ilişkin lisans alarak enerji oyuncusu olan ve elektrik alış satış yetkisine sahip bulunan Keskinoğlu Tavukçuluk, bu lisans kapsamında hem kendine ait enerji ihtiyacını karşılayabiliyor, hem de başka sayaçlara da satış yapabiliyordu. Ancak, geçen ay enerji ticareti yapabilmesi için gereken teminat bedelini EPİAŞ’a ödeyemediği için enerji tedarik ettiği sayaçlar kurum tarafından 1 mart itibariyle sistemden silindi.

Bu gelişmeden sonra EPİAŞ, Keskinoğlu Tavukçuluğun enerji ihtiyacının Manisa’nın görevli tedarik şirketi Gediz Elektrik’ten karşılanmasını istedi. Ancak Keskinoğlu Tavukçuluk, enerji arzına ilişkin sözleşme imzalamadığı gibi, yasal bir zorunluluk olan güvence bedelini de yatırmadı. Görevli elektrik tedarik şirketi, güvence bedeli için vade imkanı sağlamasına ve teminat mektubuyla yasal zorunluluğun karşılanabileceğini bildirmesine rağmen Keskinoğlu Tavukçuluk ile uzlaşma sağlayamadı.

Gediz Elektrik, firma nezdinde girişimlerinden sonuç alamayınca yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen Keskinoğlu Tavukçuluğa enerji verilemeyeceğini resmi olarak bildirdi. Ayrıca tesislerdeki tavukların zarar görmemesi için başka bir yere nakledilmesi veya jeneratör aracılığıyla enerji temini için hazırlık yapılması gibi tüm önlemlerin alınması uyarısında bulundu.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER