banner249

Eğitim modelinde bir ilk!

MATEMA Anadolu Lisesi Kampüsü, ‘Butik Okul’ özelliği ile Denizli’de bir ilki gerçekleştiriyor. Üniversitelerdeki amfi sınıf modeliyle her sınıfta sadece 10 öğrenciye eğitim veriyor. Okul bu sistemle her yıl onlarca öğrencisini Türkiye’nin en başarılı üniversitelerine kazandırıyor.

Eğitim modelinde bir ilk!
banner240

Denizli’de kişiye özel eğitim sistemiyle hizmet eden MATEMA Anadolu Lisesi Kampüsü, bu uygulama sayesinde Türkiye’nin sayılı üniversitelerine onlarca öğrencisini gönderiyor. Pandemi sonrası ilk ders zilinin 17 Ağustos’ta çalacağını hatırlatan MATEMA Anadolu Lisesi Kampüs Müdürü Ebru Gökçe Çalışkan, Denizli’de 10’ar kişilik özel sınıflarda eğitim veren tek okul olduklarına dikkat çekti.

KAYITLAR BAŞLADI!

MATEMA kampüsü için kayıt döneminin başladığını belirten Çalışkan, erken kayıt avantajlarından halen yararlanma imkanı olduğunu söyledi. Özellikle LGS başarılarını ödüllendirdiklerini ifade eden Çalışkan şöyle konuştu, “Yüzde yüzlük burs imkanlarımız var. Bazı başarı dilimlerinde yüzde 25’e kadar burs imkanı tanıyoruz” dedi.

SINIFLARDA ÖZEL HAVALANDIRMA VAR!

Butik bir okul olduklarını ve bu yüzden 10 kişilik sınıflarda eğitim verdiklerini belirten Çalışkan, “Özellikle pandemi döneminde 10 kişilik sınıf olmanın avantajlarını yaşadık. Sınıflarımız üniversitelerdeki amfi sınıf şeklindedir. Özel havalandırma sistemimiz var. Havalandırma sistemi belirli aralıklarla oksijen üfler. Böylelikle sınıftaki oksijen oranını arttırıp karbondioksitti emiyor. Biz bunu pandemi öncesi yapmıştık. Bu da eğitim modelimizin ne kadar öngörülü olduğunu gösterir” dedi.

Okulun özel ve sanatsal etkinlikleri için okul bahçesine bir amfi oluşturduklarına dikkat çeken Çalışkan, “Özel etkinliklerimizi oradan düzenliyoruz. Öğrencilerimiz orada tiyatro etkinlikleri ve tören çalışmalarını sergiliyor” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜM EĞİTİM AÇIĞINI KAPATIYORUZ

Özellikle 12'inci sınıflar için çok özel ders saati uygulaması yaptıklarını söyleyen Kampüs Müdürü Ebru Gökçe Çalışkan, “Okulumuzun en büyük ayrıcalığı birebir verdiğimiz eğitim modelidir. Aralıklarla yaptığımız denemeler sonrası mutlaka konu analizi yapılmaktadır. Eksik gördüğümüz alanlarda Cumartesi günleri 3'er ve 5'er gruplar halinde etüt veririz. Öğrencilerimizin her türlü eğitim açığını kapatmak için olağanüstü çalışmalar sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ EĞİTİMİ YÜZYÜZE VERECEĞİZ!

Pandemi nedeniyle velilerin kaygılı olduklarını hatırlatan Çalışkan, 17 Ağustos’ta eğitime başlayacaklarını ve telafi eğitimlerle bu açığı kapatacaklarını söyledi. Çalışkan açıklamalarına şöyle devam etti, “Şu anda Milli Eğitim Bakanımız Hibrit sistem üzerinde çalışıyor ve bu konu üzerinde duruyor. 3 gün okul, 3 gün evden online uzaktan eğitim yapılması öngörüyorlar.

Ancak biz zaten MATEMA Anadolu Lisesi olarak butik bir okul olduğumuz için bizim belirli bir sayımız belirli bir kontenjanımız var. Onun üzerine zaten çıkmıyoruz. Bu nedenle Hibrit sistemi kullanmayacağız. Ayrıca eğitim, dokunarak göz göze gelerek olur. Biz sınıfta ders anlatırken, öğrenciler bugün mutlu yada mutsuz, endişeli ya da anlayıp anlamadığını biz gözüne bakarak anında anlayabiliyoruz. Öğretmenler olarak uzaktan eğitim evet şu dönem için şarttı. Karantina sürecinde biz de yaptık, biz de gerçekleştirdik. Ama insan insandan öğrenir diyorum. Fakat bu da bir adımdı tabii. Üstelik devrim niteliğindeydi.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER