banner249

Çözüm Koleji eğitime hazır!

Denizli Çözüm Koleji, yeni eğitim öğretim yılı için yayımlanan genelgeler doğrultusunda başta sınıfları sosyal mesafeye uygun olarak dizayn edip, okul içi, spor ve bahçe alanlarında hijyen ve gerekli tüm tedbirleri alarak kayıt sürecini başlattı.

Çözüm Koleji eğitime hazır!
banner240

Salgın nedeniyle okulların kapatılması sonrası online-çevrimiçi platform sistemi sayesinde sınıfları canlı evlere taşıdıklarını hatırlatan Denizli Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak, yeni eğitim yılında 40 metreyi aşan 10-12 öğrenci kapasiteli sosyal mesafeye uygun sınıflar, sıkı hijyen kuralları ve olası bir sıkıntıda hazır haldeki dijital sistem sayesinde yeni dönem için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Denizli Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak, kolej olarak koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılması sonrası nasıl bir süreç yaşadıklarını ve yeni eğitim-öğretim yılı için yaptıkları hazırlıkları anlattı. Ülkenin ve dünyanın salgın nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini belirten Kıyak, bu süreçte geleceğimiz olan çocukların eğitim hayatlarını en iyi şekilde geçirmeleri, psikolojik sağlamlıklarını korumaları için Çözüm Koleji olarak bir seferberlik içinde çalıştıklarını söyledi.

SALGIN SÜRECİNDE SINIFLARI CANLI EVE TAŞIDIK

Salgın nedeniyle okulların kapalı olduğu dönemde nasıl bir yol izlediklerini aktaran Kıyak, "Biz Çözüm Koleji olarak araştırma-geliştirmeye çok önem veren bir kurumuz. 13 Martta okulların kapanmasını takiben 17 Martta ilk online deneme sınavımızı yaptık. Online ödevlerle de öğrencilerimizi dinamik tutmaya çalıştık. Akabinde 21 Mart itibariyle de Denizli Çözüm Koleji olarak, öğrencilerin eğitim hayatının aksamaması için uzaktan eğitim-öğretim platformlarını devreye soktuk. Sınıf öğretmeniyle öğrencilerin aynı platformda interaktif-etkileşimli ders işlemesini sağlayacak uzaktan eğitim sistemini başlattık. Karne günü olan 19 Haziran’a kadar ortaokul kısmımızda 200 saat canlı ders yapıldı.

273 online ödev, 64 adette online deneme sınavı gerçekleştirildi. Lise Kısmımızda 9-10’ncu sınıflarda 260, 11-12’nci sınıflarda 325 saat canlı ders görüldü. 364 online ödev ve 78 adet online deneme sınavı yapıldı. Bu program sadece öğretmen ve öğrencilerimizin karşılıklı ders işlemesi anlamına gelmiyor. Hem öğrencilerimizin psikolojik sağlamlıklarını desteklemek, evdeki motivasyonlarını arttırmak amaçlı sürekli iletişim halinde rehberlik çalışmaları da yapıldı. Velilerimizle sık sık telefon görüşmesi ve online görüşmeler gerçekleştirildi. Böylesi sıkıntılı bir süreçte öğrencilerimizin eğitim hayatlarını aksamadan başarılı bir şekilde geçirmelerini sağladık” dedi.

“YENİ EĞİTİM YILLINA HAZIRIZ”

Yeni eğitim yılına tüm kurallara uygun olarak eksiksiz hazır olduklarını belirten Kıyak, "Biz yeni eğitim-öğretim dönemi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Binamızın hijyen konusunda hiç bir sıkıntısı yok, sınıflar, okul içi, spor ve bahçe alanlarında gerekli tüm önlemler alındı. En önemlisi sınıflarımız şu anda sürece en uygun ortamı sunmakta. Her sınıfımız 40 metrekarenin üzerinde. Sosyal mesafeye uyulacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Sosyal mesafe kuralına göre öğrenci masalarımız yerleştirildi.

10-12 öğrenci kapasitede sınırlı olacak şekilde sınıflarımızda eğitim verilecek. Hem altyapı olarak hem olası bir sıkıntıya karşı uzaktan canlı ders hizmeti sunacak dijital altyapı sistemlerimizde aktif. Tabi ki, süreç nedeniyle velilerimizin bazı tedirginlikleri var. Okulumuza gelirken çok fazla soruyla geliyorlar. Sorularına tek tek açıklık getiriyoruz. Okulu gezdikten sonra da kafalarında hiç bir soru işareti kalmıyor. Sınıflarımızın büyüklüğü, bahçemizin genişliği, öğrencilerimizin sosyal mesafeyi rahatlıkla koruyabileceğini gördüklerinde kafalarındaki soru işaretleri olmadan okulumuzdan ayrılıyorlar" dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER