banner249

Burası çok özel bir yer!

Hollanda’dan getirilen 344 Türk vatandaşı korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinada kaldıkları Denizli’deki yurt binasında 23 Nisan coşkusunu marşlar söyleyerek gösterdi. Yurt binasında görevliler ise koruyucu tulum ve maskeler ile bahçeye çıkarak erik dalı oynayarak 23 Nisan sevinci yaşadı. 

Burası çok özel bir yer!
banner240

Korona virüs tedbirleri kapsamında Hollanda’da kalan 344 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığı tarafından dün Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 14 gün karantinada kalacakları KYK’ya ait Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu'na getirildi. Dün geceden bu yanan yurtta karantinada olan Türk kafilesi bu gece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile gerçekleştirilen etkinlikte 23 Nisan'ın yüzüncü yıl coşkusunu doyasıya yaşadı. İstiklal Marşı okunarak başlayan etkinlik ardından marşlar eşliğinde devam etti. Kafile üyelerinin  büyük çoğunluğu pencerelerden coşkuya eşlik etti. Bahçeye çıkan yurt görevlilerin bazıları ise çalınan erik dalı şarkısında oynadılar. Yaklaşık yarım saat süren kutlama etkinliği doktorların ateş ölçümü yapacakları yönündeki anons ile sona erdi.

Öte yandan, etkinliğin gerçekleştirildiği Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu'nun Müdürü Adil Yapar ise "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 100. yılı nedeniyle, Cevat Akşit Yurdu'muzda kalan bütün misafirlerimizle İstiklal Marşı'mızı okuduk. Burada Covid-19 nedeniyle, Hollanda'dan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu misafirlerimizin iyi vakit geçirmeleri için bu tür etkinlikleri yapıyoruz, sosyalizasyon, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak. Bu vesileyle Türkiye'mizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlarım" dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER