banner249

Bu tablo birinci oldu!

SAKÜDER’in ‘Evde Kal Türkiyem’ başlıklı uluslararası resim yarışmasını Denizlili sanatçı Çağlar Tağcı kazandı. Tağcı’nın “bir tür yüzleşmeyi hedefledim” dediği ‘Büyük İnsanlık’ tablosu tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Bu tablo birinci oldu!
banner240

SAKÜDER’in (Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği) 15’nci yılında düzenlediği ‘Evde Kal Türkiyem’ başlıklı uluslararası resim yarışması sonuçlandı. Pandemi döneminde coronaya karşı mücadelede farkındalık yaratmak, sağlık çalışanlarına, sanata ve sanatçıya destek olmak amacı ile gerçekleştirilen yarışmaya 130’un üzerinde sanatçı eserleri ile katıldı. Değerlendirmeler sonunda 53 eser sergilenmeye değer kabul edildi 6 eser ise dereceye girdi. Denizlili sanatçı 30 yaşındaki Çağlar Tağcı’nın ‘Büyük İnsanlık’ adını taşıyan resmi yarışmanın birincisi seçildi.

YÜZLEŞME HEDEFİ DERECE GETİRDİ
Sanatçı Çağlar Tağcı eserini şu sözlerle tanımladı: “Portremde insanların hayat serüvenlerindeki yükselişlerine ve düşüşlerine, sağlıklı ve sağlıksız hallerine, bilinçaltında yatan iyiye ve kötüye odaklandım. İzleyiciye dokunup bir tür yüzleşme hedefledim.” Zorlu bir dönemde birincilik gururu yaşadığını kaydeden Tağcı; “Sergiler, yarışmalar, sanat projeleri, biz sanatçıların  üretkenliğine ve gelişimine doğrudan katlı sağlıyor diye düşünüyorum. Bu gibi değerli yarışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri salgın sürecinde daha fazla anlam kazandı” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR TAĞCI KİMDİR?
1990 Denizli doğumlu olan sanatçı çocukluk yıllarında keşfettiği resim becerisini 2009 yılında aldığı atölye dersleri ile pekiştirdi. İlk kişisel sergisini Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde 2016 yılında açan sanatçı daha sonra yeni teknikler ve üsluplar üzerine denemeler yaptı.

2019 yılında ‘Cosmos’ adlı ikinci sergisini açan sanatçı yurt içi ve dışında pek çok karma sergide eserlerini sanatseverler ile buluşturdu. Çağlar Tağcı Denizli’de açtığı sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 13:44

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER